nöjd. stark. rörlig.

20150106_11_00_30.jpg

Köldknäpp och jag iddes inte springa idag. Jag klarar av att springa faktiskt hur bra som helst ner mot minus tjugo, men det finns alltid en risk att luftrören blir irriterade och finns det något litet, latent förkylningsvirus i kroppen så kan det triggas igång av iskall löpning. Hursomhelst. Det fick en bli en promenad idag istället, för ljusets och syrets skull.

Träningsvärk i baksida lår, insida lår och rumpa från gårdagkvällens drabbning i garaget. Testade sumomarklyft igår (i vanliga marklyft greppar du stången utanför fötterna, innanför i sumolyft) och som vanligt när kroppen får göra något annorlunda adderar den träningsvärk i nya partier. Me like.

STHLMstrength har flera matnyttiga och pedagogiska instruktionsvideor, vilket är tacksamt när man nöter på själv hemma. Ändå ser jag mycket framemot en workshop med styrkelyftföreningen om ett par lördagar, för att få hands on-hjälp och helt enkelt få möjlighet att plocka fram det lilla extra som är lite svårflirtat när man bara tränar hemma. Är både nervös och förväntansfull.

Inga stora utsvävningar i kroppen idag alltså. Mycket tittande på youtubeklipp för inspirationens skull och istället för regelrätt styrketräning lekfull kroppskontroll, rörlighetsövningar och bindvävsstretch (yepps, yinyoga om man stänger av musiken, tonar in i yogan och plussar på djupare medvetenhet än vad ”bara” stretch ger).

20150106_16_13_01.jpg

20150106_16_02_29.jpg

6_1_2015 15_57_27.jpg

6_1_2015.jpg

Kroppsomhändertagande när det är som bäst. Skönt kravlöst och så himla nödvändigt att bara använda kroppen ibland, testa och leka. Så lätt att bara harva runt i sitt träningsprogram (ävenom jag typ aldrig har något sådant) och göra de vanliga övningarna. Häftigaste kvittot är att vrida, vända och utmana kroppen på sätt den inte vanligen är med om. Bästa känslan när fötter plötsligt lyfter från golvet, rygg som böjer sig majestätiskt och bröstkorg som förnöjsamt, knakande expanderar.

Det behöver inte vara så mycket och stort, men jag kan inte sluta tjata om vikten av rörelse. Jag började inte må bra förrän jag, i sanning, började röra på mej. Använda kroppen. Hitta det inre barnets rörelser. Släppa förutfattade meningar och kan-inte-tänket. Alla kan! utgående från de egna förutsättningarna. Alla.

Annonser

4 reaktioner på ”nöjd. stark. rörlig.

  1. Det kanske blir titeln på en av dina böcker: ”Alla kan!” Eller? (Fiskar lite efter vad du skriver om :-) Nä, förresten det får du hålla för dig själv tills du är redo) Vad kul med workshop, alltid kul med input!

  2. Bild nummer 2…??! My goood (!) vad vig du är i bröstryggen! *avis* ;-))
    Kram M

    • Skratt. ”Arbetet” med min bröstrygg har verkligen varit långsamt, stundom hårt, men alltid medvetet. I vissa positioner är den mer samarbetsvillig, i andra inte alls. Färskvara!
      Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s