jakten på gudinnan inuti.

WP_20150110_13_37_57_Pro.jpg

Aldrig lätt att berätta om yogaupplevelser. Var ska man börja och vad går att återge. Började i alla fall dagen med en och en halv timme i bilen, sjungande The Aquarian Mantras, samtidigt med tungan rätt i mun för att hållas på hal väg. Visste egentligen inte vad jag hade att vänta. Gudinnekurs. Oj, gudinnetemat har alltid väckt en massa tankar och känslor i mej.

Jag tror på det kvinnliga. På urkraften och det feminina. Precis lika mycket som jag tror på det maskulina och att bägge behövs. I oss alla och överallt. Jag tror också på skillnaderna mellan man och kvinna, att vi är skapta olika och att våra kvalitéer skiljer sig från varandra – oavsett vad vi vill och kanske önskar.

Jag tror också att det är väldigt viktigt att som kvinna bejaka allt det som gör oss till kvinna. Sen ser det olika ut för oss alla, naturligtvis. För mej är det inte helt lätt. Kanske därför har jag svårt för just ordet ”gudinna”. Jag är inte riktigt den moderliga, omfamnande och kärleksfulla. Det är den bit av mej själv som jag arbetar mest med.

Vi jobbade en del i grupp och par idag. Också. I samtal och spontanitet. Jag kan tycka sådant är jobbigt och det hämmar mej en del att plötsligt vara forcerad att öppna upp och ha något vettigt att säga. Inte helt lätt att prata från hjärtat. Ändå gav det flera insikter idag och dessutom med hjälp av Sat Darshans självklara uppenbarelse och kloka ord väcktes nog ett och annat i mej, inte minst nu såhär i efterhand när jag försöker sammanfatta dagen. Just Sat Darshans sätt att vara konkret och rak i sin undervisning, landade stadigt i min mage. Inget onödigt gudinneflum (förstå mej rätt), utan rakt av Yogi Bhajans undervisning i tiderna.

Vår kriya var Women’s Set for Pleasure and Happiness och på det förstås en meditation med mantrat Adi Shakti. Så långt var jag bekant och bekväm. Lite annat sen när det återstod två timmars Shakti Dance. Hjälp, jag kan inte dansa ens litegrann. Frigörande javisst, men behöver jag koordinera en fot och en arm låser det sig direkt. Koordinera en hel kropp och jag skrattar endera tills jag kissar på mej eller bara vill lägga mej ner och gråta! Tack och lov var det inte så mycket att hålla reda på och det är något annat när jag är intonad i yogan och liksom kan luta mej mot att kroppen och inte minst själen vet vart den ska.

Litegrann såhär.

Den frigörande dansen i slutet gjorde mej sådär svettig och varm som bara yogisk rörelse kan. Som om elden inuti sipprar ut i varje por. Otroligt renande och befriande. För trots att jag långt saknar rytm i kroppen, så kan jag ju dansa när jag släpper alla tankar och förutfattade meningar.

Fick kanske inte fatt det allra innersta idag, men jag öppnade helt klart upp för lite nytt och fick absolut klarhet i vad jag behöver jobba med fortsättningsvis. Hjärtat, hjärtat, hjärtat. Åh sabla hjärta! Våga öppna. Våga hoppa. Våga älska. Mer. Jakten på gudinnan inuti fortsätter.

Adi Shakti, Adi Shakti, Adi Shakti, Namo Namo
Sarb Shakti, Sarb Shakti, Sarb Shakti, Namo Namo
Pritham Bhagvati, Pritham Bhagvati, Pritham Bhagvati, Namo Namo
Kundalini Mata Shakti, Mata Shakti, Namo Namo

Annonser

8 reaktioner på ”jakten på gudinnan inuti.

 1. Oj, dans är inte heller min starka sida om man ska följa någon, frigörande däremot är helt ok..Ja det där hjärtat det hänger med i allt. Det där mantrat är magiskt. Girlpower. Kram!

 2. Låter som ett spännande pass. :)
  Men förstår känslan över att öppna sig på ”kommando”. Inte ALLS lätt…

  Kram M

 3. Åh den dansen skulle jag vilja gå på, jag vet att jag skulle älska det! Har alltid älskat att dansa och har inga problem med det någonstans :) Inom Shadowyogan pratar vi också mycket om adi shakti, den feminina energin, som vi också gör en del asanas och mudras utifrån. Det är spännande.
  Däremot har jag lite svårt för ordet gudinna. Det används ofta i alla möjliga udda sammanhang och där jag värjer mig med händer och fötter. Men i det här sammanhanget låter det fint. Kram och härligt att du fick det du behövde!

  • Mycket är jag bra på, men inte dans ;) Förut blev jag arg, idag konstaterar jag bara. En del säger att ”det är bara att lära sig” osv. men det är inte riktigt så enkelt. Det finns dessutom så mycket annat jag hellre sätter min tid och energi på än att lära mej förflytta armar och ben i takt :)
   Kram och shaktikraft!

 4. Fy sjutton vad roligt det lät!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s