tunn hud.

13_1_2015 10_58_22

Känner mej så himla känslig just nu. Inte precis gråtmild, men som om huden skulle vara extra skör. Vill inte vara ute mer än nödvändigt, det är kallt och den råkalla vinden gör rentav ont när den stryker förbi kinderna. Tänker en aning för mycket och lägger in känslor där jag annars inte brukar bli så engagerad. Och nej, allt är inte pms som surar.

Jag låter det vara såhär. Konstaterar bara att det är lite som tunn is här och var. Ser till att stryka medhårs där det är möjligt.

Träningen ligger lite i lä. Eller jag har faktiskt börjat ogilla ordet ‘träning’. Det ger mej vibbar om prestationsmål och det blir bara mindre och mindre viktigt för mej. Läser på flera bloggar om vikten av mål, olika sorters mål, med sin träning. Jag behöver inte det, för mej är det själva vägen som motiverar och inspirerar. Jag älskar att röra på mej och tycker om att bli varm, känna kroppen utmanas och sen bli skönt trött. Jag behöver inget program eller utstakad väg för det. Att ha det med mej nu när det är lite skört i kanterna känns ovärderligt.

Jag behöver inte kämpa med något. Jag kan bara lyssna på vad kroppen vill göra idag. Eller inte. Faktum är att ikväll ska jag på träning(!) ordnad av styrkelyftklubben, har ingen aning om vad som väntar, men jag sätter på mej mina tights och sätter upp håret. Känner jag mej trött så utför jag övningarna därefter, och känner jag hur kraften kickar igång så ger jag allt. Plättlätt matematik.

För om det nu är något jag börjat fatta med tiden, så är det att inte tänka och känna efter så förbaskat mycket. Visst, jag är väldigt medveten om min tunna hud just nu. Jag lyssnar, men jag gömmer mej inte heller. Är bara ärlig och rak i min inre kommunikation. Handen på hjärtat-läge.

Annonser

13 reaktioner på ”tunn hud.

 1. Halleluja-moment! På allt! Har samma tunna hud jag med just nu, lite jobbigt men det får vara så. Konstaterade igår att jag inte tänker kämpa med träningen utan lyssna på kroppen. Det blev ett långt bad med epsomsalt istället och en skön känsla. Och du, jag älskar färgerna du har på bilden (önskar jag vågade lite mer färg). Kram och tack för bra ord idag!

 2. Så skönt att läsa detta. Jag har också väldigt svårt för att använda ordet träning, vill mer säga rörelse om jag måste säga något. I yogan använder jag det engelska ordet practice mer och mer, tycker det täcker in det mesta. Och vilken vacker bild, den illustrerar din ömma hud väldigt fint. Varm kram

  • Träning javisst, men ibland känns det som att ”då man tränar så tränar man ju för NÅGOT” och det är det som jag spjärnar emot litegrann. Jag tränar för livet, inte för beach 2015 och inte för att bli snabb på 10 km. Lite så.
   Men rörelse i alla former beskriver bäst min passion ♥
   Kram!

 3. Känner också igen mig så mycket just nu. Skör och trött. Lycka till ikväll! Kram

 4. Tycker så mycket om att läsa dig, Nina. Tror är det är målbacklash nu. Att vi är trötta på att ha massa mål och hets och vill ha roligt nu.

 5. Jag önskar dig bara allt gott, det vet du säkert. Samtidigt så är jag glad över din helt livsbejakande inställning, för det är just vad det är – livsbejakande. Livet med alla dess kurvor och motlut. Stanna lite, Observera, Acceptera och så småningom, Let it go. Alltså SOALA:a lite :)
  (Jag försöker. Och försöker. Ibland ska det gråtas ut, vrålas ut eller inget alls, det blåser över, stillnar.)
  Läser här och där i din kloka blogg, i söndags läste jag om att med knutna händer massera äggstocksområdet. Har hamnat lite i olag efter allt och kommit på att jag ligger efter med mensen. Masserade igår vid lunchtid. Gick mycket melankolisk promenad över stadens gator, satte mig på café och glodde i väggen och – sedan rasade det på milt uttryckt! Mens it is och humöret börjar vända uppåt igen :)
  All denna klokskap om kroppen. Fantastiskt! Tack!
  Jag önskar dig nytt syre, i din egen takt..
  Och du – underbara färger och kläder!!! <3 Kram!

 6. Vad skönt det var att läsa det här inlägget fina Nina. Du är så klok och med det här inlägget lade de ord på det som jag har känt den senaste veckan: tunn hud. Känner mig lugnare efter att ha läst här inne hos dig!

  Ha en skönt helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s