inte till min fördel.

2015/01/img_0521.jpg

Gillar, gillar den sköna rörelse, som drar genom bloggsfären just nu. Att lista fem saker, som varken är smickrande eller till ens fördel. För att lyfta fram lite mer av människan bakom orden. Mia passade iväg första bollen med dehär orden:

Jag tänker på det rätt ofta. Vilka är människorna bakom bloggarna egentligen? Min känsla är att de flesta jag läser är väldigt ärliga, vilket är störtskönt, men nog finns de sidor hos sig själva de lyfter fram extra mycket. Ofta handlar det om driv, fokus, hälsa, passion, kunskap och livsnjutning. Jag har full förståelse för att en inte outar precis allt, för det gör verkligen inte jag heller. Dessutom är det roligare att skriva hur grym en är än att rabbla tillkortakommanden. Fast det är faktiskt först när människor vågar visa sina svaga sidor som de blir intressanta på riktigt. I alla fall för mig.

Ibland kan jag tycka sånt här kan bli lite krystat, men efter att ha läst runt lite, bland annat här, här och här så värms mitt hjärta på detdär sättet som bara ett bra bloggfenomen kan åstadkomma. Och såklart vill jag haka på.

1.
Jag är värre än Ensamma Mamman när det kommer till smulor i köket. Jag är Smulgestapo och det kan, tydligen, ingen meditation i världen råda bot på. Min familj himlar med ögonen OCH smular bara för att smula, jag vet det!

2.
Jag kan vara riktigt, riktigt egoistisk. Vill helst ha största bullen och ser alltid till att vara först på plats vad än det gäller, vill se bäst, ha bästa platsen och välja först. Ibland försöker jag diskret dölja detta faktum, men jag är rädd att det inte lyckas så värst bra…

3.
Jag gillar inte att prata i telefon! Förstår mej inte på kallprat och att ringa för att höra hur någon har det. Kan bli helt kallsvettig om jag måste ringa ett samtal och kan behöva fatta mod timmar, ibland dagar, innan jag får det överstökat. Usch.

4.
Jag kan inte sitta stilla! Har vansinnigt mycket myror i brallan. I skolan ömsom låg jag över stolen, under, inuti… pulpeten och fick ont i rumpan redan första lektionen på dagen. Även fast jag sitter på den mest intressanta föreläsning så byter jag ställning hela, hela tiden. Försöker verkligen, men det går bara inte!
Men när jag mediterar är det oftast inga problem. Märkligt, märkligt.

5.
Jag tycker inte om när någon försöker skriva saker på min näsa. Kan inte dölja det ens litegrann. Jag vill lära mej själv, klara mej själv och reda ut mina misstag själv. Jag har svårt för besserwissers och låter dem, tyvärr, stjäla lite för mycket energi av mej. Nej, min näsa vill jag ha för mej själv och jag vill bestämma själv när jag vill vara elev.

Hoppas ni vill fortsätta läsa hos mej. Tack & förlåt.

Annonser

17 reaktioner på ”inte till min fördel.

 1. På punkt 1 är vi helt olika. Jag ser inte ens smulor… På punkt 2 och 3 är vi jättelika. Kunde ha skrivit det själv :)

  • Hade gärna kopierat av flera punkter hos andra – rätt skönt att inse vi är helt vanliga peeps och inte så olika heller :) ♥

 2. Intressant….skulle kunna kopiera varje punkt och klistra in på min blogg. Kram!

 3. Jag skrattar redan i inledningen då jag måste ha en tvärtom-blogg där jag bara outar alla mina svagheter och sämre sidor :-) Kanske har missförstått det här med hur man ska göra :-D För mig är det anledningen att jag inte klarar läsa särskilt många bloggar, för jag blir helt knäckt av allas perfekta liv, så det är ju jättebra om man kan glänta lite på dörren till det som finns bakom… Kram!

  • Jag har nog lyckats undvika ”fasadbloggarna” rätt bra, samtidigt som jag inte längre har sådär jättestort behov att ens fundera om det är fasad eller inte. Missförstå mej rätt :) Är nöjd så länge jag har ett trevligt flöde att läsa igenom varje dag och det har jag ♥ Många olika slags bloggar, som det bara blir roligare att ”lära känna ännu mera” tack vara kul:iga listor som denna!
   Kram!

 4. Hihi jag sållar mig till punkt 1, 2, 3 och 5 jag med. ;-)
  Och säger som Lotta, jag föredrar de icke så perfekta bloggarna. Litar inte riktigt på att allt är så där perfekt och blissigt som en del skriver. Det är som att sopa alla fel under mattan. Förr eller senare kommer de fram ändå.
  Kram

  • Jahhh, raka rör är bäst! Sen har vi ju varit inne på tidigare att man behöver dra en gräns mellan personlig och privat. Och när det gäller mej så trillar ju en del ”mörkt” bort när man inte tar med det privata, exakt som det ska vara – tycker jag.
   Kram syster :)

   • Åh, jag vill så gärna komma åt det ”mörka” ibland, skiten i livet och på insidan, det där som gnor runt och det jag tampas med, formas av och som ofta då hamnar på ”privat-kontot”. Jädra balansgång det där, att bestämma hur man kommunicerar på en blogg.

 5. Ping: Alla har vi våra brister | Stillhet NU

 6. Haha, det vet du! Säger som Lotta här ovan, jag skriver om en massa skit och svårigheter och trassel i mina tankar och kropp. Men det kanske inte visar mina dåliga sidor… Hursom, nr 1 klockren, hatar smulor! Nummer 5 också. Där försöker jag hålla i mig och böjer nacken nuförtiden lite då och då :) Annars älskar jag att prata i telefonen, hela min tonår gjorde jag det känns det som! Och nej, jag har inte svårt att sitta still. Mitt värsta är nog att jag tränger mig, jag står liksom alltid först i kön när det ska köas någonstans! Utomlands smälter jag fint in, i Sverige blänger alla på mig haha!

  • Åh så härligt, ser hur du armbågar dej fram…
   ….med mej tätt bakom, haha!
   Jag kan ju säga att jag har lite svårt för att skriva om en del skit, för då blir det för privat (som jag nämnde under Carinas kommentar). Istället fokuserar jag på det liv, som bloggen är döpt efter :)
   Kram!

 7. Hi hi , 3an och 5an är klockrena för mig med och just nu har jag ju svårt att sitta still även i meditationen. Fast min blogg kryllar redan av inlägg om mina brister. Kram!

 8. Det där med besserwisser är jätteirriterande! Jag håller med. På riktigt!

  Men sen tror jag att man kanske ofta ”misstolkar” varandra. Kanske framför allt i bloggvärlden när inte alltid smileysar räcker för att få fram den skämtsamma tonen (ex.vis). :-)

  PS. Tyckte också om den här listan. Riktigt upppiggande! :-)

  Kram M

 9. Kommer aldrig sluta att läsa din blogg! Den är för ärlig helt enkelt.
  Några punkter från mig:
  1. Torkar köksgolvet med ättikssprit på kvällen för att det doftar rent och gott på morgonen när jag tassar ut för att göra kaffe. Såå maniac kanske, men så’n är jag. Klarar inte smulor heller. Badrummet, trasa, torka, vips! rent.
  Och sedan kan jag bara låta bli att nämna allt annat operfekt, blir så låång kommentar då! :)
  2.Tar alltid minsta bullen, minsta äpplet..nå’t jag lärde mig som barn och det är inget problem. Ser till att få största när jag är själv dock.. ;)
  3.Gillar inte heller att babbla i telefon, vill mycket hellre träffas och sitta ner, ta en fika och se ögonen på den jag talar med.
  4.Har en förmåga att glo rätt ut i luften när det ska glos. Övrig tid gillar jag också att röra på kroppen, den är ju gjord för det. ”Åh, vad du är duktig som går överallt” säger många. ”Jamen, det växer ju ben här nedanför midjan och de ska väl användas”, är mitt svar då.
  5. Där instämmer jag till sista bokstaven.
  Och jag tycker också att de där s.k. svagheterna är de intressanta, det är ju där som styrkan kommer ifrån. Kram <3

  • Haha, gillar 1:an, sådär så jag nästan måste pröva redan ikväll :D
   Älsk på ”det växer ju ben här nedanför midjan” också, bara bäst! Den ska jag komma ihåg!
   Det som har varit roligast med denhär utmaningen är att vi på det hela, stora taget är så himla lika. Mänsklighet ♥
   Kram och jaaa, det är ur vårt mörker och vår mänsklighet som styrkan kommer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s