inte längre så rädd.

2015/01/img_1064.jpg

Var lite andfådd i början på veckan. Det var några kompakta dagar i kalendern. Desto skönare sen när det är avprickat och det finns tid för det egna. Fjolåret var jag mer grottmänniska än vad som är riktigt nyttigt och ävenom jag inte tänkt fylla ut varje tomrum i kalendern i år, så vill jag husomhelst se till att fylla på med mer både social och allmän påfyllning.

Med en utmattning i bagaget har jag alltid antennerna mer eller mindre alerta. Känner i princip efter för mycket och är rädd för att ”ställa för mycket åt mej”. Samtidigt vet jag ju hur jag fungerar – även det roliga tar energi.

Ändå. Nu är det som att jag fått fyllt på diverse förråd. Dels har jag fått ordning på mina dåliga blodvärden, med det försvann Den Stora Tröttheten. Dels har jag bättre koll på min energibalans och det är nog tack vare att jag skalat ner min yogaundervisning – jag undervisar i enlighet med min kapacitet och det gör all skillnad. Och jag har byggt upp en starkare kropp, som konkret orkar mer och sover bättre.
Jag är mer balanserad helt enkelt.

Nu är alltså tid att öppna dörren mer. Träffa vänner oftare, gå på fler föreläsningar (nu på torsdag kommer tex. Renata Chlumska hit!), våga boka in workshops för att boosta mej själv med yoga och styrkelyft. Inte längre vara så rädd att dräneras, för jag klarar mer nu.

Till dethär hör också att bjuda in till lite annorlunda klasser. Som ikväll. En klass med andning, rörelse och avslappning. Som en yogisk workout med massor av musik. Har så många anmälningar att jag faktiskt inte vet hur vi ska rymmas in i mitt lilla rum. Men så roligt! Och det har varit en ren fröjd att planera klassen, inklusive goo’kaffe och kladdkaka som synes.

Annonser

8 reaktioner på ”inte längre så rädd.

 1. Den klassen låter underbar, förstår att du fått många anmälningar! Hoppas det blev lika härligt som det låter. Och du, att gå långsamt är det bästa man kan göra för sig själv och som du känna när det är dags för lite mer. I alla lägen. Varm kram

  • Härlig klass ikväll :) och alla rymdes in!
   Har verkligen fått lära mej den hårda vägen att långsamhet är en nödvändighet, men det har som du säger äntligen fört med sig en större känsla för vad som går, och inte går. Tacksam.
   Kram!

 2. Vilket helt underbart inlägg, jag blir glad för din skull!
  Den dagen du ev. ordnar en yogahelg – då kommer jag!
  Den där byn där det händer mycket… <3

 3. Jo då det där var nyttigt för mig att läsa just nu! & ur det långsamma föds kreativiteten som din annorlunda yogaklass! Kram

  • Jag var nog tillika rädd förut, att allt skulle rinna mellan fingrarna på mej om jag ”tog det lugnt ett tag”. Nu ser jag ju att det inte är så. Allt finns kvar, det ändrar bara lite form :)
   Kram!

 4. Är fortsatt fascinerad av din bygd, så mycket spännande människor som kommer dit och föreläser t ex!
  Det du skriver om här tänker jag på mycket. Vad är lagom? Vad ger? Vad tar? Hur vet jag var gränsen går? När är jag redo att öka på som du skriver om nu? Har börjat få större socialt behov igen och det är skönt, det känner jag bara ger och inte tar. Skönt att läsa hos dig att det faktiskt går att bli redo för allt det där man varit rädd för. Och jättekul att dina yoga-happenings blir så populära! Kram!

  • Ja, det har verkligen börjat röra på sig här. Vi österbottningarna är överlag rätt drivkraftiga och nu verkar det skapa ringar på vattnet på flera sätt. Wohooo säger jag om det :)

   Jag har tänkt att så länge jag velar, känner oro och inte riktigt hör min inre röst så ska jag fortsätta ta det lugnt. Lätt att säga, svårt att veta. Men ändå. Nu när jag vågar påstå att jag är mer utvilad på alla plan, så trillar mycket onödig oro bort och rösten inuti talar klarspråk.

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s