lite längt.

05.jpg

Vi åker över midsommar till Kroatien – min första semestervecka. Flyget är bokat och lägenheten, med utsikt över Makarska, är tingad. Inga märkvärdigheter, en pytteliten pool, ett gult kök och frukost serverad i bottenvåningen om vi inte vill fixa själva. Adriatiska havet femton minuters promenad bort. Makarska stad tio minuter nedanför trappan. Fem minuters bilresa och värdinnan lovar oss en undangömd, liten strand där vi får vara för oss själva. Och bakom huset berg, stigar och grön natur.

Precis som jag ville ha det.

En semester att längta till. Som ska vara så långt från minutiös planering som möjligt. Bara hyrbilen står klar när flyget landat är jag nöjd, sen tar vi allt som det kommer.

Visst, det är inte imorron vi åker, men jag lovade ju småningom berätta om våra resplaner. Nu när allt är bokat och det blev som jag tänkt, så kan jag berätta. Ibland kan det vara smått stressande att få en massa tips när man nämner om en resa och jag vet inte varför, men just Kroatien har känts lite som en helig ko. Jag vill utforska helt på egen hand och på mitt eget sätt. Och så känner jag starkt att vi behöver en time out hos oss nu, bara få åka iväg till ett vackert ställe och andas in, och andas ut. Tillsammans. Utan en långa radda utfärdstips, sevärdheter och must do:s.

Och just idag när temperaturen återigen kryper ner mot minus tjugo är det en värmande vetskap att ha sommarsemestern färdigt inbokad.

Annonser

14 reaktioner på ”lite längt.

 1. Underbart! Att åka så där första dagarna på semestern (och sommaren) är det bästa tycker jag, det sätter tonen för sommaren och man kommer ner i varv så där härligt. Lylloskram!

  • Exakt så tänker jag/vi också. Och det att åka bort över midsommar (vi har ju samma tankar där, du och jag ;)) känns skönt avkopplande. Gillar också att hela semestern sen är kvar när vi kommer hem, istället för att genast börja jobba. Kram!

 2. Åh jag blir lite avis! ;-) Vill också åka dit någon gång.
  Så härlig att ha något att se fram emot! <3

  • Har velat åka dit i flera år redan, men varken orkat eller känt att det riktigt varit dags. Nu var det tid. Och din/er tid kommer när det är dags ❤️ Kram!

 3. Åh, vad härligt att ha en resa att se fram emot!! :-)
  KraM

 4. Börja semestern med resa är så skönt och så har man så mycket framför sig när man är tillbaka. För övrigt är jag helfrälst på Kroatien, ja hela gamla Jugoslavien men inte ett enda tips kommer över mina läppar :) allt finns att upptäcka och havet har en alldeles egen färg där. Lyckliga er!

 5. Det låter helt underbart. Vi är också på gång att boka en resa och det är skönt att ha något att längta till (även om nuet också är bra). Kram

 6. Åhh va fint o mysigt det ser ut. Kul att du har detta att se fram emot.

 7. Underbart!! Hela kroatiska kusten är så vacker! Har liksom hjärtat där, min son är halvkroatisk och vi har spenderat många, många somrar där nere.
  Makarska är en pärla…
  Dröm-å-längt är skönt att ha på vintern :) <3

  • Vet ju vem jag kan vända mej till om ”det strular till sig” alltså ;)
   Och ja, lagomlängt är en fin vardagsmorot!
   Kram på dej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s