80/20. eller nåt.

Lite ähhh med allting nu. Jag funderar inte så mycket. I perioder kan jag känna mej så himla medveten om allt, men inte nu. Rätt skönt om jag ska vara ärlig. Tillämpar 80/20 med det mesta. Åttio procent medvetenhet, tjugo procent ähhh. Nu är jag bara mest. Kliver upp på morgonen, gör min sadhana, äter min frukost och knallar till jobb. Gör mitt bästa för att vara närvarande i det jag gör. Knallar hem. Gör middag (eller struntar i det och kokar ett par ägg istället) och härjar om smulorna i köket. Smälter maten, viker tvätt, styr upp marktjänsten eller kollar på något tv-serieavsnitt. Gaskar upp mej, byter om till träningskläder, eller yogabrallor, och gör det jag ska. Eller vill. Eller så trycker jag igång nästa avsnitt. Och nästa.

Igårkväll var det till exempel cirkelträning med styrkelyftföreningen igen. Satt väl tillrätta i soffan med själen nånstans i Antarktis när det var dags att åka iväg. Motigt och mens. Ändå ett glädjesus i kroppen och lite för mycket sisu för att stanna hemma. Upp bara, ut bara. Tänk inte så mycket, ähhh bara.

Ingen märkvärdig träning i sig, men utfallsstegsgången bet bra och de till synes enkla övreryggsövningarna fick det att bränna rejält. Gillar coach Susannas helkroppsupplägg, som är tänkt att fungera som grund och uppbyggnad för en tyngre träning. Så bekvämt att bli serverad, tackar och tar emot. Tänker inte så mycket, jag bara gör som jag blir tillsagd. Någon annan, klyftigare än jag, har tänkt. Perfekt. Efter gemensamma delen blev jag synad i sömmarna i min knäböj. Fick några goda råd, men överlag tummen upp. Tackarna gudarna för nya lyftskorna, de lyfter (!) verkligen träningen. Blev också uppmuntrad att köra mer bredbenta marklyft aka sumolyft. För att få mer kontakt med baksida lår. Det blev några extra lyft med kettlebell och fullt fokus på fotplacering och långsamhet – just det var pricken över i:et och jag orkade knappt kliva ur bilen när jag parkerat hemma. Spaghetti. Långt ifrån al dente.

Hade ändå befarat värre träningsvärk än vad jag har idag. Fast visst känns det! En lite mer delikat sådan, liksom mer isolerad till just baklåret och utsida rumpa – allt annat är… spaghetti.

Idag ätardag. För att jag alltid är så hungrig efter bra pass. Både när jag sprungit och när jag förflyttat skrotkilogram från ett läge till ett annat. Ibland blir det ätit av åttio procenten, ibland av tjugo. Det magiska med matematiken är att det balanserar sig självt. Kroppen säger vad den helst vill ha och alltmer väljer den av det bättre bränslet. Så just nu lite ähhh vad gäller maten, jag äter, men jag tänker inte ihjäl mej.

Något jag däremot gör nästintill 100% är sover. Tidigt i säng, inga skärmar följer med. Bara en bok, en filt och kanske spikmattan. Sätter väldigt, väldigt mycket av mitt välmående på sömnen. Att jag tillbringar många timmar per dag i vågrätt viloläge. Sen kanske jag inte sover jättebäst jämt, men jag kliver inte upp om jag vaknar och inte kan somna om. Då lägger jag mej i Savasana och djupandas mej till sömns igen. Kan känna mej som värsta Anna Wahlgren gentemot mej själv. Ligg kvar och sov nu bara.

Så ja. Det är en radda dagar med relativt lite effort nu. Jag är, jag gör. Jag andas, mediterar och lär mej bli starkare på rätt sätt. Jag jobbar. Jag är människa. Jag funderar inte så mycket. Har jag sagt hur mycket jag uppskattar när det får vara såhär. Peace and love bara.

Annonser

6 reaktioner på ”80/20. eller nåt.

  1. Åhh, det är ju så livet ska vara! Njut och uppskatta allt vad du kan! Kram!

  2. Peace and love tillbaka & jag sov så gott i natt, det är bliss. Ähhh. Du inspirerar! Kram

  3. Kör allt på 80/20 principen. Det funkar fint och det blir liksom så även när man inte tänker på det direkt :) Allt blir liksom möjligt då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s