renata med hjärtat.

20150122_18_38_38.jpg 20150122_18_38_41.jpg

Renata Chlumska. Vilken kvinna. Visste jag redan innan föreläsningen med henne igår, men ändå. När man sitter där i publiken och håller andan medan hon visar filmsnuttar från världens högsta bergstoppar och hur hon paddlande parerar Stilla Havets vågor. Och det finns ingen galen dödslängtan eller övertro på sig själv, utan det är bara äventyrslust och livsglädje rakt igenom.

Nu senast kirrade hon The Seven Summits. Jag bugar.

Jag har alltid, alltid fascinerats av äventyrsmänniskor. Sådana som trotsar jante, fan och hans mormor. Som förverkligar sina drömmar. Som inte fastnar i Ja men! och Nej men!.

Nu har jag ingen längtan att korsa Antarktis med skidor, bestiga berg eller paddla runt USA, men jag har andra drömmar (och planer!). Drömmar som också innefattar natur och upplevelse. Som kräver uthållighet, pannben och hjärta. Små, små äventyr för att på ett plan förverkliga mej själv, men också för att kliva ur de uppkörda spåren och leva såsom jag innerst inne vill. Leva så länge jag lever!

Renata fick mej att sluta tvivla igår. Både på mej själv och det jag i hemlighet smider planer på. Så ävenom hon sagt det hon sade säkert tusen gånger förut och upprepat sig själv till lust och leda – så inspirerade hon. För det hon gör det gör hon med hjärtat först. Det är hennes driv. Så vill jag också känna.

 

20150122_19_13_48.jpg20150122_19_24_54.jpg

Annonser

7 reaktioner på ”renata med hjärtat.

  1. Du & Renata, båda powerpinglor! Kram

  2. Åh, sånt här vrider och vänder jag också på just nu, håller på med ett inlägg om det. Att leva så länge man lever som du skriver, Visst behövs det sån här inspiration ibland, speciellt av kvinnor i ens egen ålder, i samma situation med familj och så. Själv inspirerades jag av tv-programmet om familjerna som gav sig ut på olika äventyr. Men viktigt att komma ihåg att äventyr ser olika ut för alla, att inte svepas med och tro att man måste göra samma häftiga saker. Undrar absolut vad du har för hemliga drömmar. Kram och fin fredag på dig!

  3. Härligt med inspiration! Precis som du längtar jag inte efter HENNES äventyr. De är för äventyrliga för mig. Jag är en fegis. Men jag längtar efter andra äventyr och jag lockas ändå av andras historier. Hade varit grymt att lyssna på henne!

  4. Nyfiken jag blev på dina små äventyr och drömmar…!! :-D
    Kram M

  5. Åh henne skulle jag gärna lyssna på! Härligt med inspiration till små och stora drömmar och planer. You go girl!

  6. Åh, du är verkligen duktig på att skaffa dig inspiration. Inspireras av det jag!

  7. Oh my, vilka härliga kommentarer ni lämnat! Pepp och power ❤️❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s