barmarkslängt.

2015/01/img_1069.jpg

I januari har jag inte cashat in många löpkilometrar. Skogen fattas mej. Det är inte samma sak att leta efter mer eller mindre plogade skogsvägar, oftast slutar det med snölöpning utan dess like. Bra för flåset och ger styrka ja, men är det njutlöpningen jag vill åt så slipper jag helst snö till knäna.

Så det blir små snuttar kring byn. Jag springer. Jag andas. Men längtar till barmark.

De luxe idag ändå, då jag kopplade fast unghunden i springselen och drog iväg på en längre svängom. Han är väldigt ovan att springa i koppel, men jag får bara bita ihop och tänka att det betalar tillbaka sig sedan.

Hamnade mitt i ett eftersök efter en skadad älg, som varit i närkontakt med tåget. Hade tänkt ut en längre runda, med mesta möjliga skog, men vände om på inrådan av jägarna. Visst, jag hade kunnat springa vidare, men ett stort skadat djur kan vara väldigt oberäkneligt och jag ville varken hamna i skottlinjen eller störa i onödan. Vände om och det var nog lika bra. Lillskrutten visade tydligt att en dryg timme var helt lagom.

2015/01/img_1067.jpg

Annars tror jag kroppen mår bra av lite färre kilometrar mellan varven. Nu har den ju också tillräckligt fullt upp att bearbeta den tyngre styrketräningen. Lite som naturlig periodisering. Spännande också att märka hur styrkan kommer ut i löpningen. Kan inte riktigt sätta fingret på det, men det känns lättare att springa. Som om benen lyfter sig själva, eller, som att jag orkar lyfta dem med mindre ansträngning. Andningen hänger med bättre dessutom. Så fast jag blivit tyngre på ett plan, så har rörelsen blivit lättare. En riktigt trevlig ekvation.

Annonser

3 reaktioner på ”barmarkslängt.

  1. Perfekt när man får nytta i löpningen! Och som du säger; även om man blir ngt tyngre blir känslan lättare. Win-win! :-)

    Kram M

  2. Härligt när man faktiskt märker förbättringar! Vunna av egen kraft och stretande :) Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s