jag maxar inte.

29_1_2015 18_56_37.jpg

Det är lite spännande. Eller hur jag nu ska uttrycka det. I så mycket annat jag sysslat med i mitt liv har jag haft prestation och maxresultat, som morot. Men så börjar jag nosa på styrkelyft, av allt på denna jord, och så är den enda morot jag behöver själva träningen.

Jag har faktiskt inte maxat i något lyft ännu. Följaktligen vet jag inte vad jag skulle klara av att pressa upp i bänken, vad jag skulle ta i marklyft och hur mycket jag skulle fixa att knäböja. I sig är det en morot. Jag vill liksom suga på karamellen och jobba genom en period med grundträning, innan jag prövar mina vingar. Jag nöter och nöter, istället för att hetsa igång något som inte gynnar på något plan – vill inte hamna i redovisningsträsket där jag antecknar varje kilogram jag kan plussa på per vecka.

Istället njuter jag nu. Ja faktiskt. Av en allsidig träning där jag blivit varse mina svaga punkter och gett mej f*n på att balansera och stärka upp där det behövs. Bara efter en månad med styrkelyftföreningens cirkelträning ser jag resultat och jag har vågat börja ta för mej mer i gymmet. Det är inte lika skrämmande att gå in genom dörren och jag blir inte lika nervös när vi ska göra en ny grej. Jag har vågat börja utforska, men också göra bort mej.

Blir upprymd när jag tänker på hur mycket roligt jag har framför mej. Vill inte maxa bort det. Ännu.

Annonser

11 reaktioner på ”jag maxar inte.

 1. Du är så inspirerande! Vare sig det gäller löpning, yoga, styrketräning eller inre styrka. Jag tänker alltid till en extra gång efter att ha läst dina inlägg. Kul att du har hittat till styrketräningen och känner dig hemma. Jag har precis lämnat gymmet för närvarande och fokuserar mera på löpning, och yoga när jag kommer ihåg:)

  • Känns fint om jag kan väcka tankar, tack ♥
   Yogan finns ju med mej i allt, den bara ÄR, allt annat bygger på den. Utan yogan hade jag nog inte hittat (och vågat!) styrkelyften!
   Kram och skön helg!

 2. Och där duckar jag och kryper ner under stenen igen. Haha! ;-)
  (Skojar bara). Jag maxar ju sällan i löpningen, så därför gillar jag (nog?) att testa gränserna i styrketräningen istället. :-)

  Kram M

  • Jamen du inspirerar ju! Jag gillar läsa hos dej när du brötat på i gymmet :D Det var faktiskt när du skrev häromdagen, som jag kom att tänka på att jag faktiskt inte vet vad jag klarar i bänkpress. Nästan så jag blev lite nyfiken… ;)
   Kram Malin!

 3. Heja heja! :-)
  Och som du skriver – redovisningsträsket – där vill man egentligen inte fastna. Jag tänker likadant kring min egen träning nu. Struntar i tider och kilometrar. Jag vill inte heller göra som alla andra och fanatiskt använda Runkeeper och lägga ut ‘skryttider’ på fb. Jag vill träna för min egen skull, för att det är skoj. Tänker att det är så det borde vara. Att man sedan själv kan ha lite småkoll på tid och km med jämna mellanrum för att se hur man utvecklas är en annan femma.
  Kram och keep up!

  • Så himla glad att jag rätt snabbt släppte kontrollbehovet vad gällde min löpning! Visst, varje pass sparas i min Runtastic-app, eftersom jag ändå vill ha samlat mina löpkilometrar, men tiden struntar jag i! Särskilt när det gäller terränglöpning så är det helt onödigt att analysera km-tider och tempo. Nej, upplevelselöpning is da shit!
   Kram och tummen upp för din nyfunna rörelseglädje ♥

 4. Önskar mig samma kurs/workshop/varenue som du går! Nomnom.

 5. Du går från klarhet till klarhet, är det styrkelyftet som gjort det? :) Hursom, jag blir inspirerad och funderar lite ängsligt på att anmäla mig till push and lift, men känner mig lite feg fortfarande. Kram kram!

  • Jag tror det. När jag väl vågade gå utanför boxen (tack yogan ;)) så började det hända saker, men du vet inte hur rädd och hur feg jag känt mej! Så himla liten och utan kunskap där bland viktskivorna, hantlarna och skivstängerna. Men det har vänt, så du – go girl!
   Kram ♥

 6. Heja heja! Mycket bra jobbat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s