gurmukh & stockholm.

Idag har jag bokat flygbiljetter tur/retur Stockholm i slutet av augusti. En till mej och en till dottern. Det är inte vilken resa som helst, utan det är något jag väntat på i flera år. Det finns någon som jag väntat på att få träffa i flera år.

Väntat på att få yoga för…

 Gurmukh

gurmukh

Bilden har jag lånat från Kundalini’s Queen: Gurmukh Kaur Khalsa, där också en intervju med Gurmukh finns att läsa.

Ända sedan jag lärde mej vem denna kundalinidrottning var, har jag vetat i hela mitt hjärta att jag vill träffa henne. Hennes utstrålning går att ta på, även på bild, och efter att ha läst hennes fenomenala bok The Eight Human Talents var jag än mer övertygad om att jag måste få yoga för henne. Hon har besökt Stockholm regelbundet de senaste åren, men det har liksom inte varit i fas med annat i mitt liv. Förrän nu.

Denhär gången kommer hon dit för att hålla en lärarutbildning i gravidyoga på Kundaliniyogainstitutet, men jag ska inte gå den, utan bara delta i två fristående klasser. Fast ‘bara’ är fel ord.

Så ävenom dethär ligger långt borta i tiden, blev jag alldeles pirrig i magen och varm i hjärtat när bokningsbekräftelsen damp ner i mailboxen. Att jag dessutom får ta med mej det värdefullaste jag har i mitt liv blir en extra bonus – förhoppningsvis får jag med henne på åtminstone en av klasserna. Wahe Guru.

Videon är från januari i år. Vilken Power Woman! Det kanske känns som 11 minuter är för länge att titta på ett videoklipp, men hon säger många bra saker, sådär som hon alltid gör. Lev nu. Fullt ut.

Annonser

16 reaktioner på ”gurmukh & stockholm.

 1. Vad häftigt! Låter magiskt.

  PS. En tripp lite längre söderut, när du ändå är i La Suede? Hihi! ;-)

 2. W.O.W.! Och så kul att du får med dig din dotter. Nu när hon blivit äldre kan ni ju göra massa roliga saker tillsammans. :-D
  Jag är säker på att ni får en underbar upplevelse.
  Wahe Guru <3

  • Kom du också ♥

   • Jag önskar att jag kunde. Men skolan börjar igen i samma veva och ekonomin… ja du vet. Du får skicka en dos av Gurmukh till mig under klassen istället. ;-)
    Kanske att jag satsar på vit tantra året därpå istället (om jag lyckas spara ihop till resa/hotell) för kanske behöver jag det för kursens skull. Vi får se…
    Kram <3

 3. Åhh vad härligt! Önskar jag fick med mina tonåringar på kundaliniyoga.Jag har just sett videon, kunde gärna varit längre än 11 minuter. Kram!

 4. Åååh det vill jag också gå på! Var i Munchen på en workshop med henne förra våren. Hon körde en tvåtimmars kriya som fick en att skaka efteråt. Det var fanstastiskt :)

  • Så häftigt, Anna!
   Ja, jag känner flera som yogat för henne och det är något utöver det vanliga. Jag gillar powerklasser, som boost utöver den egna yogan hemma på rummet :)

 5. Blir glad ända in i hjärtat för din skull! Förstår vad det betyder, vilken resa! Kram och grattis om man kan säga så :-)

  • Absolut, jag grattar mej själv för att jag kan åka denhär gången! Hon lär inte resa runt så länge mer, så det kan vara sista chansen!
   Kram!

 6. Åh. Hon lyser. Och dina ord lyser. Jag blir glad och rörd för din skull. Hennes klokhet är underbar. Hoppas din dotter tar chansen och följer med. Varm kram!

  • Bearbetning pågår redan! Angående dottern ;) Tror nog hon hakar på åtminstone en klass, ävenom hon inte annars yogar varken med mej eller för egen del (vad jag vet). Men bara det att uppleva Gurmukh!!
   Kram!

 7. Ska kolla lite senare idag, återkommer… <3

 8. Vilken kvinna:) hon strålar:) underbart!! 73 år, trodde jag inte! Så vacker, klok! Kundaliniyogan öppnar verkligen hela mitt hjärta och väsen!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s