helgen, yinyogan och santoshabubblan.

IMG_1110

Är det söndagkväll? Igen?

Precis hemkommen från en yinyogaklass. Har kilat in ett par specialklasser nu efter nyår, dels en med flow och så yin idag. Bara för att jag känner att jag har lust och energi, och för att det är ett sätt för mej att hålla bredd i min undervisning. Det sporrar mej helt enkelt.

Yinyoga kommer alltid vara speciellt för mej. Det var den yoga, som räddade mej från att brinna slut. Efter några år med prestationsyoga och en smått söndrig kropp, var stillheten och tålamodet i yinyogan det jag behövde. Jag fick äntligen tid att lyssna och jag hade ingenstans att rymma, det var bara att hålla ut.

Därför något extra att få vägleda min elever, få uppleva samma stillhet, samma djupnande andetag och samma medvetenhet, som väckte mej ur min egen kroppsblindhet.

Annars har det varit en rörlig helg. Gymträning igårmorse, med sällskap, som satte en glad ton på resten av helgen. Halkiga promenader, som idag längs med både järnväg och skogsväg. Träden, spåret, hunden och jag. Tankning, laddning.

Har dottern på konfirmationsläger och det är sällsamt tyst hemma. Annorlunda. Men det är bara att vänja sig, snart är hon utflugen. Oj och hjälp.

Och kring allt en bubbla av förnöjsamhet. Mjukhet och kraft. Sådär så jag inte har så mycket mer att säga än; Santosha.

Annonser

4 reaktioner på ”helgen, yinyogan och santoshabubblan.

  1. Det måste vara lyx att kunna få hålla lite olika klasser, bara det som du har lust till! Förnöjsamhet måste vara en av de bästa känslorna <3

    • Ja, jag är väldigt tacksam över att jag ”vågar” ha egen yogaverksamhet -i det lilla-! Då kan jag följa hjärtat precis som jag vill ♥

  2. Har bara provat det en helg, det här med yin, egentligen är det ingen skillnad från min egen yoga mer än att man stannar lite längre, men positionerna är samma. Det är lite intressant det där hur stilarna går i och ur varandra. Det kommer ett inlägg om det lite längre fram :) Santosha. Allt som vi vill ha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s