om att gäspa sig genom sadhana.

satkriya.jpg

Inte motstånd direkt. Ändå svängde plötsligt min sadhana, Sat Kriya, i dagarna. Sådär att jag drar fötterna efter mej på mornarna och hellre omständligt skurar handfatet på toaletten istället för att skynda till yogamattan. Talande. Imorse var det extra tydligt. Tanken att snooza for genom huvudet på mej och det händer i princip aldrig. Gäspade onaturligt många gånger medan jag Sat Nam:ade och kollade på timern lika många gånger. Att några minuter kan kännas som ljusår ibland.

Jag vet ju att det är såhär. Det är såhär emellanåt. Det är en del av processen. Ändå kommer det liksom oväntat och oinbjudet. Det är som att sinnet gör allt för att bygga murar och gräva gropar. Vill inte veta av det nya som är på gång. Vill inte hantera förändring och förnyelse. Speciellt gäspandet, så tydligt att sinnet vill släcka ner – vill få en att komma på bättre tankar och ägna sig åt storstädning och fönstertvätt istället för meditation.

I olusten, rastlösheten och frustrationen vilar nämligen något nytt och ljust. För när de själsliga kvaliteterna strömmar igång, blir sinnet först oroligt och vill släcka ner. Litegrann som när huvudet vill, men inte kroppen. Själen vill, men sinnet hinner inte riktigt med – lika bra att gäspa då eller rulla ihop mattan och strunta i allt, så allt blir som vanligt igen. Förändring är sällan lätt.

Jo, jag Sat Kri(g)yade klart imorse. Jag tillåter inte längre något annat. Keep up and you will be kept up. Om jag så ska gäspa mej igenom alla mornar ett tag.

Framgooglad och filtrerad bild.

Annonser

5 reaktioner på ”om att gäspa sig genom sadhana.

  1. Word! & jag önskar att jag hade den inställningen men den får hänga med en annan vecka. Kram!

  2. Du är alltså mänsklig :-) Du inspirerar till att fullfölja även när huvudet säger gör nåt annat! Kram!

  3. Ping: Att ändra rutiner eller bryta vanor | Yogasteg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s