äventyrslängt.

20150301_15.jpg Takdropp.

Mysigt darrig i benen idag. Cirkelträning i tisdags och löpintervaller i backe igår. Inte så genomtänkt kanske, men jag går hellre på känsla än följer boken till punkt och pricka. Vill hursomhelst få lite mer sprutt i benen nu. Njuter massor av tassande rundor där upplevelse går före tempo, men faktum är att det behövs lite intervaller för att det ska bli sådär njutbart och trevligt. Lite av allt gör gott. Och såhär i takt med takdroppet börjar det pirra förväntansfullt i benen och kroppen – mera fart och mera svett, tack.

Inte så att jag skrattade för mej själv där i backen igår, men det var ändå riktigt skoj att sträcka ut i benen neråt och ta i så det sved i baksida ben och rumpa uppåt. Stelbent värre efteråt, kunde knappt sitta normalt i soffan, men kavlade mej på foamrollern imorse och blev kvitt värsta stelheten.

På tal om backar, kan jag berätta att jag är helt Norgefierad just nu. Dammsuger nätet på program som På ödemarkens villkor och Glomfjällets hemligheter. Kan knappt bärga mej tills jag får åka tillbaka till Helgeland och får ö-hoppa. Nej, inget är bokat eller ens planerat, men drömmen finns där sedan jag var på yogaretreat på Lovund – magiskt! Fast nu har jag åtminstone gått från att vilja tillbaka nångång, till ett bestämt: det ska bli av de närmaste åren, kanske redan nästa sommar.
I sommar åker vi ju till Kroatien (bara flygbolaget får ordning på strejk och oroligheter) och jag kommer få min beskärda del av gröna berg och blått vatten där. Tackar för det på förhand.

Men. I sommar ska det blir mera backar än ifjol hursomhelst. Mera tält, trangiakök och svettig sovsäck helt enkelt. Inte bara en random runda i skogen kring hörnet någon gång per vecka, utan längre rutter och mer utmaningar. Då lönar det sig att ha en och annan intervall i bagaget.

Åh. Äventyrslängt deluxe.

Annonser

4 reaktioner på ”äventyrslängt.

  1. Låter som en fantastisk plan! :-)
    Kram M

  2. Läste Vild och ger den tummen upp. En jordnära bok som känns smärtsamt äkta. Kan faktiskt se dig som potentiell Vild-tjej med torkat kött, tält och vattenrenare på ryggen. You go girl!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s