här ligger jag.Hej från soffan och värkmedicinens underbara värld!

Höften blev värre under gårdagen och när jag gick ut behövdes bara några steg i skogen så insåg jag att nähäpp, detta är inget att leka med. Sov som en kratta i natt, vänster höftböjparti har värkt och smärtat till vid minsta rörelse. Övervägde stanna hemma i morse, men prövade lyckan och tog bilen till jobb. Fipplade dock omgående med telefonen och fick efter lite om och men en läkartid.

Nu ligger jag här. Sjukskriven hela veckan, i väntan på tid till ultraljudsundersökning. Ingen muskelbristning och inget bråck kunde bra:iga läkaren konstatera. Han bände och böjde mitt ben, så jag dog en smula, och vill med ultraljud kolla att alla leddelar ligger där de ska…

I väntan på det en burk rejäl värkmedicin och vila. Inte påfresta, inte hålla på med rörelse-nånting-whatsoever, utan bida min tid. Och ja, jag är okej med det. Gör något tillräckligt ont så kompromissar man inte. Då knaprar till och med jag värktablett, vilket jag annars undviker in i det sista.

Lättnadens suck i allt elände att Herr Doktor skruttade ihop min ängslan om jag månne tränade galet i lördags! Han försäkrade att om jag inte kände av något trauma under träningen, utan smärtan kom smygande först en halv dag senare, så hade densamma kunnat slå till fast jag sovit hela dagen. Tack.

Som sagt. Jag går inte sönder för detta. För vad kan man? Något har hänt inne i mitt ben. Jag väntar tills någon kan säga vad det är. Jag ligger inte här och räknar missade träningspass eller grämer mej över att solen dånar (som En aning om yoga-Annika så träffande beskrivit det) därute. Acceptans och tålamod. Jag analyserar inte heller vad jag kunnat göra annorlunda och jag undanber alla teorier om jaja, för mycket spring och för tunga vikter (här ska ni föreställa er min pappas röst). Det är vad det är.

Jag ligger här ja. Men det finns andra som ligger grymt mycket värre till.

Annonser

18 reaktioner på ”här ligger jag.

 1. Bara vänta in besked, precis som du gör. Det löser sig, du får svar och när det gör ont har du något att stävja det med. Du känns stadig mitt i det hela. Skönt att läsa, varm kram!

 2. Åh fina du! <3 Sänder lite helande tankar till dig min vän. Det är inte kul när sånt här händer, men ibland har man bara att gilla läget.
  Vila och ta hand om dig så hoppas jag du får din tid för ultraljud snart och att allt går bra.
  Varm kram

 3. Nämen! Nej, ingen pappa-röst härifrån, tackålov att du fick sjukledigt så du får chansen att riktigt vila på riktigt. No val e teråv. Kramen!

 4. Åh, blev det så illa? Mycket sjukdom och skador just nu verkar det som. Kram och hopp om bättre tider för din höft!

 5. Vilken bra läkare du verkar ha träffat! Bra. Krya ordentligt nu!

 6. Å stor Kram!!! Saker bara händer. Inget; för mycket tränande, för mycket vilande eller för mycket vad som helst. Bara att stanna, vila och läka. <3

 7. Krya-styrke-vila-kramar! Ska jag köpa fisksoppa på onsdag (om fiskgubben syns till) och komma via på lunchen? :)

 8. Kram och kraft och bättring♥. Håller med om att du verkade träffa en bra läkare som tog din smärta på allvar, inte alltid självklart i dagens sjukvård (iaf på min hemort). Kram igen

 9. Pepp och kram tills det ger med sig! Hoppas att det är ytterst kortvarigt.
  Läsa, sippa te och kolla genom fönstret på solen som dånar är inte helt fel det heller. Sat nam <3
  P.s. Hör också till dem som inte vill höra predikningar så fort det är tungt eller gör ont!

  • Regn och grått idag – perfekt softväder!
   Kram och tack för pepp, och klokord kring predikningar – det som inte dödar, det härdar… lite krasst sådär ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s