helt slut.En nerv, som haft det för trångt. Ja, så enkelt var det tydligen. Fast fråga inte desto mera, jag har sågspån i huvudet och kroppen är slut. Helt slut.

Vet inte vad den korrekta benämningen på terapeuten är, på finska heter det jäsenkorjaaja, direktöversatt ledkorrigerare. Och korrigerade gjorde han. Ugglekloka, gråhåriga gubben med glimten i ögat. Pratade så mycket finska att jag trillade av pinn allt emellanåt. Däremellan hittade han ömma punkter längs med hela mitt vänstra ben, med början nere i stortån, längs med vadens utsida, knäets utsida (där var det som allra ondast), ljumsken och ländryggen.

Vartefter kroppen gav efter, bildades som kolsyra i benet. Bubbel, pirr och känsla av att benet blev lättare och lättare.

Jag har gått med detta länge, sade han. Särskilt låsningen i knäet. Dessutom landar jag lite galet på vänstra foten när jag springer, liksom för långt mot mitten och det triggar min hallux valgus. Läxa: stretcha foten och justera mitt löpsteg efter bästa förmåga – springa barfota i sommar, så jag hittar rätt landningsplats under fotsulan. Barfotaskor är mumma för mej alltså.

Efteråt. När kallsvettningarna lagt sig, vällde illamåendet över mej. Tacksam över att pappa skjutsade, hade annars fått vänta ett bra tag innan jag kunnat sätta mej bakom ratten. Så tröttheten. Jag liksom ålade mej in över tröskeln och rann ner i soffan. Nu har jag vaknat lite, men jag är helt slut och väldigt, väldigt bakis. Och öm. Nåt vansinnigt.

Glad över att jag fortfarande är sjukskriven imorron. Jag är som överkörd. Men lättad. För det känns som att klokgubben hittat rätt. Ska börja mjukjogga om bara ett par dagar, vara uppmärksam på mitt steg, och ringa honom direkt ifall jag får återfall. Annars är det bara att pallra på.

Och det lustigaste. Jag har inte lyft för mycket och för tungt. Jag har sprungit lite fel. Kroppen alltså.

[Bilden har måttligt att göra med texten, men illustrationer gör alltid en text mer lockande – särskilt om den är femton kilometer lång.]

Annonser

5 reaktioner på ”helt slut.

 1. Men du, vilken klok männska du träffat på! Förstår att du är mör och trött, allt sådant kostar mycket energi. Varm kram och så skönt att du inte lyft för tungt ;)

 2. Häftigt! Och vilken tur att du fick komma till denna kloka man.
  Fortsätt vila och låt kroppen göra sitt i natt. :-)
  Kram

 3. Det där har hänt mig med efter en annorlunda behandling jag fick också. Så coolt att träffa rätt person som kan sin sak. Kram och hoppas det känns bättre!

 4. Härligt när det bara klickar till! Skickar en stor stor Kram

 5. Jag detta känner jag igen!! Jag går på massage varje månad och då är det ingen skön massage!!!! Och vissa gånger när han jobbar mycket med min nacke då blir jag så påverkad att jag tappar talet (man kan tro att jag har druckit en flaska vin eller så :) och sen stupar jag i säng!!!

  Hoppas du har blivit bättre i dagarna!! Kram kram

  Jag försökte och fixa blogovin men hittar bara min gamla adress!! Blev säkert något strul när jag bytte adress. Om du hittar på den så hojta till!! Jag brukar lätt grotta in mig när jag har ett problem att lösa!! :) Måste bara ta paus emellanåt!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s