på en grästuva vid träsket.

20150311_13_34_.jpg

Knappt hundra meter från husknuten har vi ett litet träsk. Inte stort, inget särskilt. Men det är vatten. Och jag tycker om vatten. Däremot är jag inget fan av simning, jag kan simma och är rätt duktig på det till och med, men det roar mej inte. Helt enkelt. Så tycker jag vatten är kallt. Våra sjöar och havet här lockar inte till dopp. Förutom efter en het bastu. Men att vara vid vatten är otroligt rofyllt.

20150311_13_37_01.jpg

Klev i ett par klumpiga stövlar igår och stod först lutad mot husväggen för att njuta av solen, men gick sen ner till träsket och stod där istället. Jag är mer mobil nu, ävenom det fortfarande är något som inte stämmer i höften. Gör åtminstone inte ont i vila eller när jag ”bara är”. Däremot om jag går mer eller gör vissa rörelser så hugger det till. Men att traska de få stegen ner till ännu isbelagda träsket är nödvändigt för själen.

20150311_13_37.jpg

Om en stund ska jag åka på något som kan kallas muskel- och ledkorrigering. Fick tid till ultraljud först i slutet av mars, tack för det, och beslöt att ta saken i egna händer istället. För ävenom jag känner att det blir bättre för varje dag, så upplever jag att det är något djupliggande i höften som behöver rättas till. Eller kanske det är ländryggen. Eller knät. Eller något annat jag inte själv förmår kalkylera mej fram till.

Tacksam att jag åtminstone inte behövt knapra värkmedicin fram till nu, utan det räckte med några för att få bort det värsta onda. Säkert beroende på att jag bråkade så mycket med benet till en början – försökte självmassera, foamrolla och stretcha. Antar det var fel väg att gå. Inget jag kunde veta på förhand. Total vila har däremot gjort susen och för varje morgon jag har vaknat har det känts annorlunda -mot det bättre- när jag satt ner foten i golvet och klivit upp.

Men håll tummarna nu. Jag kallsvettas på blotta tanken att någon ska bröta runt med min höft, vill mest det ska vara över och jag förhoppningsvis är några svar klokare. Fast först hinner jag kliva i fulstövlarna och samla mod på en grästuva, med näsan mot solen.

Annonser

5 reaktioner på ”på en grästuva vid träsket.

 1. Hoppas verkligen att det blir bra snabbt. Jag nästan känner hur jobbigt det är..
  När man inte vet vad i tusan man gjort för att ha ont känns det lite ”orättvist”.
  Kram till dig!

 2. Jag håller tummarna att du nu är tillbaka till din fulla kraft och naturen den är alltid perfekt.. KRam♥

 3. Åh du har så otroligt vacker natur inpå knuten! :-)
  Jag håller både tummar och tår att behandlingen, även om den kommer att kännas, ger något.
  Kram <3

 4. Hoppas du får ordning på det eller ett svar på vad som gått fel. Låter spännande, den där korrigeringen. Lycka till och förhoppning om bättre höft. Kram!

 5. Taaaack för ert pepp! ❤️❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s