härvaro.

Närvaro. Vara här. Här var det ro. Härvaro.

Efter jag fick behandlingen i torsdags blev jag väldigt trött. Lättad, men trött. Har sovit grymt många timmar sen, inte som tupplurar på dagarna, utan som i långa nätter. Jag har hunnit vara här mycket också. I mej själv, med mina tankar.

Det var som om mycket annat än bara en nerv kom loss.

Jag har inte tränat. Inte haft lust. Inte haft behov. Bara rört mej i enlighet med vad som behövts för att bibehålla cirkulation och lagom energi. Jag har konstaterat att jag har en nöjd kropp, som inte gör ont – förutom det som kom upp i benet. Så himla tacksam över det jag fått och har. Så viktigt att påminna sig själv om det, inte bara när det gör ont nånstans.

Idag var vi ute hela familjen i skogen med alla hundar. Så oerhört skönt att få sträcka ut i kroppen och känna att benet höll. Att det inte gör ont längre! Bara en liten trötthet, som kanske mest beror på att jag inte rört mej mycket framåt på en vecka.

Solen som nästan gjort mej trött senaste dagarna. Känner lite motvalls att jag inte ska rusa rakt i armarna på den. Lapa lite försiktigt, lite åt gången. Luta mej mot varm södervägg en stund. Inte brinna upp med en gång. Hinna med. Vara här.

Och jag tänker att denhär härvaron får följa med in i veckan som kommer. Jag behöver det. För trots att så mycket roligt hänt senaste tiden, ja hela vintern, så har det varit intensivt och mycket. Nu tar jag mej tid att kika mer inåt ett tag. Här var det ro.

Annonser

7 reaktioner på ”härvaro.

 1. Härvaro…underbart!!! Kramar

 2. Skön läsning och jag får mig en funderare, själv är jag så trött, så trött, ska nog göra som du och ta in våren i mindre doser. Kram!

 3. Så skönt och vilken fint pusslande med orden. Tack för påminnelsen! Här är en till som är trött efter lite feber i fredags. Kram kram

 4. Tack fina Nina. Jag är också så himla trött. Ska också kika inåt en tid tror jag.

 5. Vårtöttheten gör sig påmind hos mig också och solen både ger och tar. Den här första intensiva solen kan faktiskt knocka mig. Får göra som du, ta lite i taget. Härvaro – vilket skönt ord nästan som hemester :) Kram Nina och jag är då glad att din kropp mår bättre!

 6. Det är liksom förväntat att vi ska omfamna ljuset, solen och alla knoppar som brister. Allt på en gång. Men det blir lätt lite för mycket av det goda – viktigt och skönt att våga vila också nu.
  Kram på er och tack för alla fina kommentarer ♥

 7. Åh, vad skönt det låter! Bara vara och ha ro…! ❤

  Kram M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s