uuuuute!

17_3_2015 18_59_28.jpg17_3_2015 18_58_25.jpg

Testat och klart. Benet håller även för styrketräning. Utomhus.

Bar ut viktskivorna ur garaget igårkväll och hängde upp trx:en i verandataket. Småruggigt och snöfläckigt javisst, men att träna utomhus slår gymmet alla gånger. Jag kan inte nog prata mej varm om hur mycket jag tycker om himlen som tak och hur mycket mer mångsidig träningen blir bara man går ut. Det kräver att man improviserar en del och att man får användning av fler av kroppens små muskler när man behöver parera ojämnt underlag.

Jag går igång på funktionell träning. När jag i praktiken märker hur en övning lätt kan appliceras på en vardagsrörelse eller ett lyftmoment tydligt avspeglas i ett lyft, som även görs utanför gymmet. Att isolera träning till musklerna en och en intresserar mej inte. Visst, det behövs också, men det är inget som känns motiverande för mej. Därför gillar jag skivstången så mycket – träning med den involverar hela kroppen. That’s the way I like it.

Utomhus finns dessutom äventyrsvariabeln. Det lilla extra. Gå utfallssteg över gräsmattan med ett bildäck över huvudet. Eller farmers walk med viktskivor i nävarna (hej, starkare nypor!). Hopp upp på stubbe. Verandan som ribbstol. Plus lite skit under naglarna, barr i håret och småsten i skorna! Och så ett gäng löpintervaller på det.

01.jpg

Lyckliga jag. Skrattfjantiga vi – jo, det blir en del av den varan när dottern och jag tränar ihop.

Annonser

8 reaktioner på ”uuuuute!

 1. Åh, så härligt! Träna i frisk luft är något riktigt annorlunda, och precis som du skriver är det verkligen funktionell träning. Det känns att man verkligen använder kroppen på ett annat sätt än inne i ett gym. Har hon växt om dig förresten? Vad stora de blir fort och vad lika ni är! Kram och tack för ute-inspo!

  • Jodå, jag blev omkörd förra sommaren nångång – är inte så svårt att växa om mej, jag är inte så många äpplen hög :D
   Kram och glad om jag kan inspirera till uteträning!

 2. Härligt att ha dottersamvaro.. mina stordöttrar tränar så mycket friidrott och gympa så där ligger man efter.. men man vet aldrig kanske jag kommer in i starka mamman rycket i framtiden.. Kram

  • Din tid kommer ♥
   Ännu ”klarar jag av” att träna med dottern, så att jag har något att tillföra, men om hon fortsätter friidrotta så kommer jag nog ligga i lä småningom :)
   Kram!

 3. Himlen som tak, underbart! Funktionell träning, jatack! Du inspirerar!

 4. Att vara ute är det bästa absolut!
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s