after work-bakis, översvämmad tvättkorg och lite poesi på det.

Överkörd och manglad. Lite lätt disträ, småstressad och på hälft. Ungefär så. Verkligen inte i takt med någonting. Tvättkorgen är översvämmad, diskbänken likaså och jag har inte hunnit träna på så många dagar att jag har tappat räkningen. Höll nästan på att tappa Sat Kriyan också, men jag har envist bitit mej fast, ävenom den blivit gjord precis innan jag somnat på kvällarna. Inte optimalt nånstans, men check ändå.

En arbetsresa på två dagar och en trött söndag innan det, som jag gäspade mej igenom och väntade på att The Förkylning skulle bryta ut. Den har inte gjort det ännu, men den smyger runt i kroppen känner jag. En oberäknelig liten jefvel. Yogaklass igårkväll och jag har knappt hunnit placera näsan utanför dörren. Missförstå mej rätt – jag skulle inte välja bort yogaklassen nånstans, men ibland krockar det med annat och själen hinner inte riktigt med. Ändå, precis vad jag behövde och mina elever fick mej att landa mjukt och fint.

Hursomhelst. Umeå var superbt.

6tag_240315-075151

Väven, det nya biblioteket och kulturcentrumet. Flytta mej dit! Någon? Så otroligt inspirerande och smart. Inte bara byggnaden, utan också själva bibliotekskonferensen. Som jag skrev på FB så är det väldigt nödvändigt att ibland bli påmind om varför jag jobbar med det jag jobbar med. Ibland kan det kännas som att arbetet bland bokhyllorna inte är mitt top notch, men samtidigt är det inte utan orsak. Jag har alltid, alltid lutat mej mot böcker och litteratur. Den konkreta boken, men också upplevelsen och kunskapen den leder till. Och den brobyggande effekt de facto litteraturen har.

Konferens handlade till stor del om bemötande. Hur vi i vårt arbete bemöter medmänniskor, kunder och kollegor. Och allt, allt som togs upp kan appliceras på alla möten. Diskriminering, fördomar, normkritik och genusfrågor. Åh, så intressant och åh, så mycket kvar att lära.

20150324_09_54_4320150323_13_46_23.jpg

Men ja. Jag blir så lätt stressad. Inte så att jag flänger runt, men jag känner att jag inte mår bra av rubbade rutiner. Så är det bara. Jag blir stressad av mycket folk, av mycket ljud och surr. Att det hela tiden finns en människa, eller flera, i min absoluta närhet. Gator och hus. Dammig luft. Instängda auditorier, hotellrum och fulla människor i korridorerna och ingen tid att gå undan för mej själv en stund. Jag hade nog fått värre fel än vad jag redan har, om jag hade varit tvungen att resa mycket i jobbet. Eller annars också.

Och att inte hinna med det jag annars hinner med.

Inte hinna vara stilla. I tysthet. På min yogamatta. Eller ute i skogen, långsamt gående eller mjukt joggande. Inte hinna träna – för nej, jag tycker inte om att klämma in höjden-av-effektivitet-pass bara för att få det gjort. Trots att det fanns gym på hotellet. För det är inte så jag vill och behöver träna. Tvärtom. Jag behöver ha tiden och den innerliga lusten. Och den fattas mej genast det blir tight tidsschema och jag inte är herre över min egen (skalman)klocka.

20150324_17_50_4920150324_15_09_09© Lina Ekdahl
ur diktsamlingen ”Fram på dagen”

På det en dikt av Lina Ekdahl, en av de bästaste vardagspoeterna jag vet. Fast hon kanske inte vill bli kallad det? En suverän Poetry Slam:are hursomhelst och som är så rak och rejäl i sin poesi att jag bara baxnar. Inget ursäkta mej nånstans!

Även slut på min lilla klagovisa här. Ikväll har jag tid för andetag. Thankgod.

Annonser

8 reaktioner på ”after work-bakis, översvämmad tvättkorg och lite poesi på det.

 1. Härligt med bra konferens.Känner igen det där med hur man mår utan rutiner och utan ensamtid. Skönt att du är tillbaka och tumme upp för dikten! Känner också igen om man är lite i obalans och ska undervisa, att man får hjälp och lugn av elever och energin. Kram!

 2. Vi traskar samma stigar <3 Underbar dikt, tack! Varm kram

 3. Åh, det fotot från luften! På måndag ärdet min tur :-) Men visst är det en utmaning med resor, människor, ljud, dofter, det tar hemskt mycket energi även om det ger. Hoppas du kan landa ett tag nu och bara vara. Kram och tack för dikten!

  • Fniss, strax efter fotosessionen blev det en rätt bumby flygtur och jag var alldeles grön i ansiktet innan jag fick kliva av igen :)
   Exakt, det tar energi att vara social och utanför ramarna!
   Kram!

 4. Fantastisk dikt! Skulle kunna skriva under på den.
  Kramar

 5. Jag har lite svårt för resande och mycket intryck,och detta med att vara herre över sin egen skalmanklocka känner jag igen, tappar liksom greppet annars.

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s