inte under jorden. och en rapport från klädhängaren.

26_3_2015 16

Jag har inte gått under jorden, nej. Är bara som en sömnig hund, som sträcker lite på sig, öppnar ena ögat, suckar och slumrar till igen… när det kommer till att skriva. Slinker in på sociala medier, kommenterar något kort. Läser nyheter. Läser bloggar. Kollar en film. Eller två. Får liksom inte till de egna raderna, men brukar ju vara så att när man väl ventilerat skrivkrampen så tar tusen inlägg kölapp och väntar på att få bli skrivna.

Är ledig denhär veckan. Lagom till regnet och grådiset, men det gör ingenting. Det passar mej. Det finns något förlåtande och kravlöst över ”dåligt väder” och ofta är det inte så eländigt när man väl går ut i det. Skulle inte falla mej in att sitta inne och deppa bara för att solen inte skiner då jag har semester. Ska precis ladda min springrygga och koppla fast en hund i bältet. Ut ska vi.

Och jag tänker litegrann. På hur komplicerat vi ofta gör det. Bara en sådan sak som kläder – kläder att röra sig i. Jag köper sällan nyaste nya i träningsklädesväg, tycker det är så vansinnigt dyrt. Istället passar jag på när det är nedsatt. De facto har jag en ganska salig röra i min garderob, men en röra som funkar. Det är inte nyaste, snygga designen, men jag är väldigt övertygad om att det i slutändan har noll betydelse. Visst, det är kul med nytt och det kan motivera att träna i nytt och fräscht, men om ens träning hänger upp sig på senaste kollektionen så känns det lite magert.

Det är litegrann som att vänta på rätt tillfälle. På måndag börjar jag. När jag får mindre på jobb börjar jag. Semestern är perfekt tillfälle att börja på. Eller när jag fått hem nya löpskor och den nya jackan kan jag börja träna. Nej, jag tror på att göra nu. Dra på sig dendär gamla trasan och gå ut. Gilla den slitna t-shirten, för den peppar till tunga, skitiga lyft. Inte jämföra, falla för grupptryck (jo, vi gör det som vuxna också) eller tömma kontot för att uppgradera en garderob, som i sanning redan innehåller precis allt vi behöver.

Jag må vara lite radikal, men om det är något som är mitt mellannamn som är det Här & Nu. I regndiset, i slitna tightsen – för det går nästan alltid en tvätt till.

Annonser

4 reaktioner på ”inte under jorden. och en rapport från klädhängaren.

  1. Lätt att fastna i det där träsket av snart så…. Själv är jag lite igång, ska göra det du gör på bilden bara regnet slutar strila ner :) Tack för inspiration i min vardag!

  2. Exakt så…! Ursäkter är så lätt att ”hitta” (på).
    Kram M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s