det är inte så himla noga.

Jag må verka rätt strukturerad och karaktärsfast, men sanningen är att jag är en riktig latmask. Jag skulle inte orka med hälften av det jag gör om jag inte skulle vara latsmart. I grunden behöver jag ta långsamma steg, vila mycket och se till att skapa utrymme för att göra ingenting. För att det ska gå ihop med min rastlöshet, stundom outsinliga energi och effektivitet, har jag lärt mej att jag inte vara så hård mot mej själv.

Därför funkar det inte för mej att följa program, recept och instruktioner till punkt och pricka. Om inte annat så kommer ofta livet emellan.

För det är inte så himla noga. Jag blir inte en sämre yogi för att jag inte varje morgon får till mitt varmvattenglas med citron i eller står 90 minuter på min yogamatta. Jag blir inte heller en looser om jag inte rullar fram min skivstång och lassar på vikter enligt ett minutiöst schema. Inte heller är jag en sämre sortens löpare fast jag allra helst bara lufsar fram i mystempo i skogen, med alla sinnen öppna.

För jag har inget behov av att vara elit. Vara bäst. Prestera mest. Nej, jag fortsätter hålla fast vid att lagom är bäst, hur mellanmjölk det än är.
Malin är inne på detsamma i sitt inlägg här.
Jeanna lyfter fram #bliss80d och jag låter mej påminnas om vikten av att ha roligt och må bra längs med hela resan.

Den hets som visar sitt fula tryne här och var, vill få oss att tro att det är allt eller inget som gäller. Skapa dåligt samvete och trigga igång något som inte är bra i längden. Känns lite galet att barka av in i väggen för att bli bäst på hälsa och träning.

Så nej, det är inte så himla noga. Lev och andas.

Annonser

4 reaktioner på ”det är inte så himla noga.

  1. Exakt…!
    (Och tack för länken).

    Hälsar en annan ”latsmart”. :-)
    Kram M

  2. Som jag drar i mig dina ord och nickar inkännande. Tack! Och latsmart, det har jag varit idag. Och skuffat undan alla tankar på borde och måste. Kram kram vännen!

  3. Jag pratade precis med min son i dag om att det är nog viktigare en någonsin att försöka bara att hitta känslan”det här är bra för mig” inte dras in i alla flöden och försöka efterleva något så det blir prestation. Att lära sig sortera och sätta sina gränser. Vi har så mycket att välja på nuförtiden!! Inte bara när det gäller träning och hälsa. Håller också på lagom!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s