mr bhajan och den raspiga halsen.

yb

Suttit en bra stund nu i eftermiddag och lyssnat på föreläsningar med Yogi Bhajan. Det är som meditation för mej. Ibland när jag känner mej lite vilse och ensam i min practice, så brukar jag göra just detta. Alltid är det något som jag behöver bli påmind om eller något nytt, någon tanke, som får fäste.

Första gångerna jag lyssnade på Yogi Bhajan kunde jag haka upp mej till förbannelse på hans pikar – ja, det var så det kändes, som om han talade direkt till mej och tryckte på alla mina triggerpunkter. Idag upplever jag det inte alls så. Men så var jag väldigt mycket armarna-i-kors förut också. Kom inte här och säg något!

Största kruxet idag är nog att jag har en tendens att somna. Trots att jag sitter i lätt meditationsställning. Så länge jag har ögonen öppna och ser på videon så funkar det någotsånär, men alltför ofta frestas jag att sluta ögonen och det är inte bara en gång jag knyckt till. God natt bara. Endera har han väldigt sövande röst (ja) eller så orkar bara min hjärna en liten stund innan den blir overloaded (ja).

Hursomhelst. Just idag är lektioner med Mr Kundaliniyoga och mina minuter med Sat Kriya lagom mycket ansträngning. Vaknade i natt av en irriterad hals och den har fortsatt göra sig påmind. Trevligare överraskning kunde ju påskharen ha kommit med… Men jag dricker mitt varma ingefärs- och citronvatten, suckar litegrann, men accepterar att kroppen behöver vila. Kikar ut lite försynt på solen, som blekt tittar fram mellan gråmolnen och inser att jag faktiskt inte har lust att gå ut. är jag allt lite krasslig. Yogi Bhajan hade garanterat spänt ögonen i mej och skakat på huvudet – du arma människa, som inte boostat ditt immunförsvar bättre än såhär, vi har ju trettielva kriyor och meditationer för just det! Sat Nam!

Annonser

5 reaktioner på ”mr bhajan och den raspiga halsen.

  1. Jag tror att när du vill somna så har du fått nog. Att man inte kan ta in mer. Z har pratat om att vi fungerar så och jag känner väl igen det :) Tråkigt med halsen bara att ta det lugnt, må så gott! Påskkramar

    • Det är nog så! Minns att vi pratade om det på yogalärarutbildningen också, att det inte är konstigt alls om man plötsligt somnar under en meditation – systemet släcker ner helt enkelt. Egentligen lite gott att veta, då vet man ju att något går rakt in åtminstone ;)
      Kram och tack!

  2. Man kan boosta hur mycket som helst. När skit ska komma så bara kommer det. Ta hand om dig. Kramar

  3. Jag har inte alls lyssnat på Yogi Bhajan live mycket. Men nu blev jag sugen. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s