tar det med ro.

20150404_15_02

Kroppen jobbar. Det känns. Jag är seg, trött och småsnorig. Ändå verkar inget värre bryta ut, men antar att det pågår fullt krig vid immunfrontlinjen. Så jag lever som en vanlig människa denna påsk. Jag kliver inte upp det första jag gör när jag vaknar, utan stannar kvar och drar mej, läser och bullar upp kudden. Yogan får kliva åt sidan, ser till att den blir gjord senare istället. Det funkar då jag är ledig – inte annars.

Ingen tid går åt till träning, istället har jag läst mer, sett filmer jag väntat på att få se och tagit itu med några surdegar i hörnen härhemma. Susar genom huvudet att ja, såhär var det ofta förut. Ärligt rätt sega, men samtidigt rastlösa dagar. Numera lyckas jag göra något konstruktivt av min rastlöshet, via träningen blir jag sunt trött och har hittat balans mellan vila och aktivitet. Blir extra tydligt nu när jag bara vilar – förut hade jag gått i taket, nu tar jag det med ro. För jag vet, snart är jag igång igen.

20150404_15_03

En stund i lingonriset på rygg. Kontakt. Grundning. Krafthämtning. För ingenting blir sämre av att gå ut en stund. Runda husknuten och hämta energi. Flytta ett par kvistar, bära lite ved och känna solen värma i nacken. Vår. En ny början. Ska bara snyta mej klart först.

Annonser

9 reaktioner på ”tar det med ro.

  1. Vilken klok inställning, kändes avkopplande att läsa. Krya på dig!

  2. Så känner jag mig sådär ytlig, vill bara skrika – men Gud vilken fin tröja :) Kram och krya!

    • Visst är det?! Det är min mamma som stickat den för ungefär hundra år sedan ❤ Den kommer ut ur skåpet ibland, behandlas med silkesvantar och viks omsorgsfullt ihop efter den fått vara ute en stund :)
      Kram & tack, något kryare idag!

  3. Här är en till som yogar senare, mest för att jag sov för länge då tonåring kom hem sent.. Håller med om tröjan så fint, och ännu finare när man läser ditt svar här ovanför. Krya KRam

  4. Tröjan är ju helt underbar, ja! Tycker det låter både härligt och sunt att lufsa runt och lyssna på kroppen och hoppas att det inte blir något av din förkylning. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s