ta tillbaka lite mer liv.

Nu är det såhär. Jag har lite lätt fått nog. Av att vara beroende av en skärm, varje dag. Många gånger varje dag. Inte så att jag tänkt släcka ner allt och fasta till 100%, men det finns något i mej som sörjer att det blivit såhär och jag längtar tillbaka till det mer icke-skärmstyrda. Lotta skrev passande om det idag också och jag bestämde mej då för att outa min egna tankar.

Jag tycker mycket om sociala medier och hur vrickat det än må verka, så är jag mer intresserad och nyfiken på vad som hänt inom mina intresseområden aka flöden, än läsa om okända människor i tidningen eller om vad Putin sysslat med på sistone. Ja, det är som att ha skygglapparna på, jag vet, men nånstans orkar jag inte längre ta in skiten som finns överallt i medierna. Inte konstant i alla fall.


Men.
Jag märker ju att prioriteringen fått slagsida.

Jag sätter mycket tid på att hänga med i mitt Instagramflöde (I just love it!) och jag publicerar hellre en bild där och några rader, än uppdaterar min Facebookstatus (som känns alltmer… igår). Jag tycker om att gilla andras bilder och låter mej inspireras av både yogisar, träningsmänniskor och andra/annat som på olika sätt intresserar mej. Det är ett forum, som jag gillar skarpt och som ger mej mest just nu.

Facebook har jag däremot rensat ganska hejvilt i på sistone. Elakt tycker nog en del, men det får stå för dem. Många ”vänner” finns där per slentrian och som funnits där sedan Facebookstenåldern och som bara lades till för att det inte fanns så mycket annat att välja på. Sådär klumpigt uttryckt. Jag har också helt kallt rensat bort dem, som på olika sätt visat sitt fula, intoleranta tryne. Punkt på det.

Mailboxarna. Med tiden har det samlats på hög nyhetsbrev från alla möjliga företag, som jag registrerat mej hos. De senaste dagarna har jag avprenumererat på jag vet inte hur många. Vill. Inte. Länge. Ha. Reklampost. Lättnaden när det småningom bara kommer mail, som verkligen betyder något.

Och alla bloggar. Mitt livs guldkanter. Jag läser många och kommenterar hos många. Men har ärligt börjat känna mej lite stressad. För hur gärna jag än vill följa någon och läsa, så finns det en gräns för hur mycket som ryms in i livet och flödet. Jag har också märkt att jag kommenterar mindre, för jag orkar helt enkelt inte. Och det är ju lite dumt att man ska behöva känna att man borde kommentera för att man alltid har gjort det. Eller är det bara jag som känner så? Det är ju inget personligt, utan bara ett tecken på att det blivit too much. Jag vill liksom bara få läsa ibland, få njuta av bra text och kanske bilder, utan att ha en (självpåhittad?) press att jag borde interagera. Jag hoppas och önskar att andra känner så även hos mej, man måste inte kommentera – verkligen inte. Jag vet att många läser här och jag har märkt att många även i min närhet läser, men aldrig kommenterar eller ger sig tillkänna. Det är fine.

Så. Jag bestämde mej nu i påsk för att detoxa en aning framöver. Dels stänga ner skärmar och mobiltelefon efter ett visst klockslag de flesta kvällar och under viss tid på helgerna, verkligen placera dem i ett annat rum! Det som sker därute under några få fjuttiga timmar må så ske – jag återkommer när jag är online igen.

Jag kommer gå in för att lära mej (!) sluta känna stress när jag får ett mail – att jag borde svara med en gång. Varifrån kom det? Att man borde svara på sekunden?

Jag vill också komma ifrån känslan att jag borde kommentera. Så om du hör till dem som oftast brukar få en kommentar av mej, men plötsligt får mer sällan – nu vet du varför. Men jag läser garanterat fortsättningsvis, garanterat.

Med detta inte sagt att jag försvinner någonstans. Nej, nej. Däremot kommer jag antagligen interagera mindre, kanske missa något viktigt på Facebook och sprida lite mindre likes omkring mej överhuvud. I slutändan hoppas jag på att istället uppleva mer av livet utanför skärmarna – och med det högst antagligen ha mer att blogga om. Make sense eller hur?!

Och. Det viktigaste. Jag vill ha tillbaka mer av livet.

Annonser

11 reaktioner på ”ta tillbaka lite mer liv.

 1. Ja, det är inte utan att du har rätt. Livet. Det där som händer när man är upptagen med annat. Hoppsan, nu kommenterade jag visst!

  • Ja verkligen, Livet som pågår medan man scrollar sitt Instagramflöde…!

   Och du får så gääärna kommentera hur mycket du vill :D ♥ men bara om du vill ;)
   Kramkram!

 2. Klokt! Jag har själv gått med liknande tankar och i påskhelgen fick jag nog. Nu är det slut med slösurf och slaviskt läsande av olika saker. Jag läser det som verkligen ger mig nåt och kanske inte varje dag.
  Då förstår du kanske varför jag läser hos dig idag. För att det ger mig nåt.
  Ta hand om dig och fortsätt njut av det fantastiska som händer ute i naturen!
  Kram från mig

 3. Jag läser gärna dina skriverier (märker att vi tänker lika inom många områden) men kommenterar sällan, njuter bara av dina bilder och texter (egoistiskt kanske). Här i vintras rensade jag också i fb kontot och det kändes olustigt just då (jagvillinteattnågonskatyckaillaommig) och e-posten är nära reklamfri numera. Däremot skulle jag också vilja sitta o meditera på en stubbe eller krama ett träd eller två men där får jag bearbeta mig lite ännu (tänkomnågonsermighemskasaker). Ha det gott!

 4. Nu skriver du den långa versionen av allt jag tänkte på men skrev mycket kortare. TACK!!! Det är precis det här jag menar, precis så går mina tankar också. Det handlar om livet. Kram och tumme upp för lite mer här och nu i verkligheten <3

 5. Exakt så här gör jag.

 6. Så himla vettigt! Det har blivit helt galet hur beroende vi blivit. Kan tycka det är tragiskt när jag ibland kommer på mig själv med att vara mer nyfiken på mitt flöde än personen jag faktiskt har framför mig! Tror att alla skulle må bra av en liten detox! Tack för tänkvärt inlägg!

 7. Som många här ovan är jag också inne på samma tankegångar. Jag känner som du med FB men där har jag mina yogavänner i andra länder så jag läser mest där. Men det känns lite ”över” ibland. IG har jag precis lärt känna och gillar just nu. Vi får se vad som händer där sen. Mail. Har rensat oerhört mycket. Får oftast bara mail från avsändare jag ”godkänt”.
  Men jag är aktiv. Läser jag en blogg så kommenterar jag oftast. För att jag gillar dialogen och gillar kommentarer själv. Men jag läser väldigt få bloggar, det är cirka 10 st. Där har jag rensat kraftigt, de flesta har jag lämnat som jag tidigare följde. Faktiskt. Det är också lite skönt.
  Kram och tummen upp för mental detox!

 8. Jag gillar också IG men följer inte så många och har inte så många följare heller, det känns skönt. FB är jag trött på men vissa viktiga grejer typ tjejernas träningar finns där. Läser inte heller så många bloggar, det är skönt. Kram

 9. Jag förstår känslan, skrev ett inlägg om det här förra veckan. Det finns ju en stor fördel att ha allt tillgängligt på tex mobilen för mig som egen företagare men det erbjuder en utmaning för mig att jag känner att jag måste vara tillgänglig hela tiden och det skapar stress. Har också börjat lägga undan telefon och stänga ner dator i högre grad för att njuta mer av nuet och livet. Lycka till!!

 10. Alltså. Tack.
  Tack för era tankar, er feedback och uppmuntran.
  Blessings ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s