som plåster på ömma muskler.

2015 09_45_26 Imorse var en morgon då livsandarna kivades sinsemellan ”nej men, jag vill inte jobba idag, kan du ta mitt pass?”. Vaknade visserligen innan alarmet, men var ändå som klubbad. Som om madrassen och täcket var perfekt anpassade efter min kropp och ingenting i världen skulle få mej att röra mej eller ens tänka tanken att gå upp.

Men upp kom jag. Fast gick inte till yogamattan utan direkt till kaffekokaren. Sen ut. I snöslasket. Också ett sätt att vakna på.

Fast yogan är ogjord. Ännu.
Är skärmfri senare ikväll. Då.

Haft träningsvärk all over the place annars. Mörbultad alltigenom. Inte så att jag haft direkt svårt att röra mej, utan mer som en molande, styv känsla. Hela kroppen fått veta att den lever sedan förkylningen släppte greppet. Hittade kettlebells till halva priset i stan i helgen och naturligtvis har jag experimenterat allt vad jag inte gjort förut. Har knappt hållit i en tidigare, än mindre tränat med en. Hör till kategorin: vill inte verka dum och okunnig, så jag har bara sneglat på dem i gymmet. Men nu.

Nu har jag tre stycken.

20150407_18_23

Dessutom var tisdagens cirkelträning med styrkelyftgänget snäppet hårdare än bomull. Vi mjukstartade med femton minuter crosstraining; armhävningar, sit ups och knäböj med omstart varje minut. Högintensivt och abnormt roligt. Fick kvitto på att jag någonstans därinne har plus på både konditions- och uthållighetskontot. Går inte att jämföra med den dåliga kondition jag hade när jag började träna för snart tre år sedan. Superviktigt att påminna sig själv ibland om sin resa – hur långt man kommit och vilka otroliga förändringar kroppen är kapabel till!

På det ett antal reps knäböj med vikt och bänkpress inklusive teknikträning och det var rätt segt att cykla hem efteråt i den röda kvällningen. Ändå något av det bästa! Lyckan att använda kroppen, slita, svettas och ta i. Kriga mot tyngdlagen. Kämpa med att räta ut svanken, hålla magen. Pressa ihop skulderbladen i bänkpressen. Söka kontakt där kontakt ska fås. Åh. Svettpoesi. Kraftlyrik.

Inte undra på att jag är trött i kroppen. Att täcket omsluter mej på alla sidor. Vilade igår och har vilat idag. Lite rörlighet, lite promenad. Och Kalle – han är som plåster på ömma muskler.

Annonser

10 reaktioner på ”som plåster på ömma muskler.

 1. Du där min musa <3 Jag är med dig i allt du skriver och vad gäller förra inlägget, att logga ut, det är något jag ägnar mig åt, därav min tystnad. Läser ikapp och blir bara glad. Vill säga så mycket, men tappar orden och bara smakar av det du skriver om. Tacksam för allt du ger ut.
  Svettpoesi. Kraftlyrik. Jag bara ler, förstår precis. Vilka gudomliga beskrivningar på hur kraftfull träning kan kännas.
  Må så gott, kärlek och Sat Nam!

 2. Måste kolla det där avsnittet med Kalle, stordöttrarna tränar truppgymnastik. Jag orkade inte alls upp ur sängen i morse, har fastnat i lättjan efter påsk. Nu får det bli nya tag.. Men först en liten kryssning till Finland:-) i helgen. Ska tänka på dig när jag gör Helsingfors. Kram!

  • Men så kul – dedär båtarna har jag inte mycket till övers för (nödvändig transportsträcka, haha), men Helsingfors är bra! Njut, ät gott och välj något riiiiktigt chokladigt på Fazers café mittemot Hotel Kämp ;)
   Kram!

 3. Träningsglädje när den är som bäst! Håller också på och pillar med lyfttekniker (tycker det är så tråkigt att nöta, öva och trixa men så kul när man sätter ihop allt och gör hela lyftet). Vad kroppen kan, den är fantastisk! Och du inspirerar!

 4. Hahaha! Jaså du köpte TRE stycken..?!
  Jag funderade på en 16 och en 8 kgs, men 8 kgs-varianten var slut…. :(
  En annan dag. :)

  Kram M

 5. Men åh vilken klockren beskrivning av morgontröttheten efter ett tungt träningspass: ”Som om madrassen och täcket var perfekt anpassade efter min kropp”. PRECIS så känns det :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s