ta mej tid.

27_4_2015 09_36_31

Om det är något jag lärt mej den krokiga vägen så är det att vara varsam med en trött kropp. Och med ett trött huvud. För den som kanske är ny här kan jag berätta att jag stötte emot den berömda väggen för ungefär tio år sedan och att ingenting blev sig likt efter det. Jag är återhämtad idag och om man nu vågar kalla sig själv frisk, så gör jag det. I princip. För det kommer alltid finnas ett mått av kantstötthet och skörhet i mej.

Vintern har varit både lång och innehållsrik. Jag har gjort saker som jag tidigare bara fantiserat om och inte ens visste om att jag ville göra. Jag har verkligen klivit utanför min box och det har varit, och är, vansinnigt roligt. Och tröttande.

I helgen har jag verkligen lyssnat. Inte bara skuffat undan obekväma tankar och kroppens röst. Konstaterat, accepterat och insett att jag är vårtrött. All tung träning, alla blöta och tekniskt knepiga trailpass i skogen och en yogasadhana som jag verkligen gått all in med – det har gjort sitt. Yogaklasser, workshops och mycket tid med planering inför sånt som redan varit, men också sådant som kommer framöver. Nu kommer en liten tid av vila. Både för kropp och själ. Våren ska få spricka i lugn och ro, medan jag tar lite långsammare steg och inte lyfter så tungt.

Kalla det återhämtning. Kalla det vad som helst.

27_4_2015 09_38_27

Göra mer som killen med den gråa nosen här ovanför. Ta mej tid att sniffa på varje tuva och stubbe. Göra små avstickare från stigen och nosa på något intressant lite längre bort. Inte springa om det är segt och pulsen skenar. Inte kämpa med en skivstång, som känns tyngre än den någonsin tidigare gjort. Inte bara för att.

Istället sträcka ut i mina framåtböjar och hålla ut i bakåtböjarna. Jag har verktygen. Jag har andetaget.
Våren, come on.

Annonser

10 reaktioner på ”ta mej tid.

  1. Om man tänker sig vardagen som ett yogapass blir det lättare att förstå vikten av att vila ibland, så att allt det man har jobbat för eller jobbat med får sjunka in. Som i savasana.

  2. Vad jag är glad att jag hittat din blogg! Så fina foton och inspirerande inlägg. 💜

  3. Vilket underbart och klokt inlägg.

  4. Han verkar klok, killen med den gråa nosen. När du skriver så där om yogaklasser/ws/mm så inser jag vad galet mycket jag har haft på mitt schema sedan i höstas. Tack för det Nina! Älskar dina klokheter. Kram

    • Ja, ävenom det är roliga saker så får man ha koll på sin energinivå. Sen vet man ju som (yoga)fröken att mot slutet av varje vårtermin finns ett mått av mättnad.
      Kram och innerligt tack för dina fina ord!

  5. Fint, Nina. Du beskriver det så fint.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s