efter festen.

Måndag och efter helgen-baksmällan slår klackarna i taket. Sådär som det är när man ordnat och ställt i flera dagar med festdagen som kulmen. Gårdagen var en fin dag på alla sätt. Nordanvind, men soligt. Två långa timmar i kyrkan och efter det bordet dukat hemma för närmaste släkten. Så är hon konfirmerad och en milstolpe är på något sätt nådd.

20150503a

20150503b

Och jag är trött. För ävenom jag inte gått i taket för helgen, så har det funnits i tankevärlden rätt länge. Så är jag ju inte riktigt förtjust i att ordna till fest. Ävenom jag verkligen inte skurat längst bak i skafferiskåpet eller ens fick tvättat fönstrena, och fast det bara var de närmaste som kom, som känner en utan och innan, så har en liten press legat latent därunder. Sen när firandet väl är över och allt är till belåtenhet, så smyger tröttheten och avslappningen sig på.

Eller så får man migrän. Som dottern har idag. Stackaren. Så typiskt när allt är över. Och så likt mej själv när jag var yngre. Jag hade ofta migränliknande skov när spänningar släppte. Ofta var jag spänd utan att jag visste om det själv, kvittot kom efteråt i form av sängliggande. Idag har jag verktygen och har lättare att släppa taget och inte fundera så mycket. En tonåring har inte riktigt den kollen. Det kommer med tiden.

Så jag får pussla med jobbet idag och istället finnas tillhands hemma så länge det behövs.

Skönt med maj hursomhelst. Att det inte är mycket kvar av vårterminen. Att det snart är sommar och en annan sorts lunk tar över. Det känns lite som att det börjar bli dags nu. För mer lätthet, vila och dagar av ingenting – för alla här hos oss.

Annonser

6 reaktioner på ”efter festen.

  1. Tänk att hon är så stor! Fast du är så ung, hur kan det gå till :-) Förstår precis känslan, så var det efter vårt dop härom månaden. Att dra på sig mysbrallorna när alla gäster gått hem är bästa känslan. Hoppas hon mår bättre snart, kram!

  2. Nu fick jag minnen från när vi hade komfirmationsfest för stordottern för två år sedan, oj vad tiden springer iväg. Stackars din fina tjej, migrän är hemskt.. Vi har en stor fest hos oss om några veckor och precis som du skriver så även om jag tänker att allt ordnar sig så finns det en liten press. Kram

  3. Ja-a, det där med att ordna kalas… å ena sidan vill man fira barnen men å andra sidan avskyr man allt tillställase före. I hear you med andra ord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s