precis sådär naket.

WP_20150504_10_10_41_Pro

Man kan säga att yogan har gett mig perspektiv och verktyg för att bli chef på min egen arbetsplats.

Jag tänker att kroppen, sinnet och känslorna är tre anställda på min arbetsplats. I vår kultur får vi lite förenklat lära oss att förslava kroppen, den ska ställa upp på att prestera i olika situationer livet igenom oavsett hur den mår. Vi lär oss förtrycka känslorna, man ska helst vara nöjd, inte för glad eller arg eller ha sorg. Och vi gör sinnet till chef, en neurotisk chef som pendlar mellan rädsla och habegär, som har svårt att bestämma sig och som hela tiden hoppar från ämne till ämne.

Yogan har lärt mig hur jag kan utse mitt högre jag, det som inte förändras i mig genom tid (själen) till chef i mitt system. Tankar, känslor och kroppen förändras över tid men det finns något som är konstant i mig.  Jag ger den aspekten av mig chefsposten och uppgiften att i kärlek lyssna på sina medarbetare, att vara den bästa chefen som finns genom att ge de anställda bra förutsättningar att göra ett så bra och långsiktigt jobb som möjligt. Kroppen behöver stöd för att vara frisk, rörelse och energi för att orka och vila för att integrera. Känslorna behöver bli mötta, hörda och förstådda, tankarna stillade och riktade. Yogan hjälper mig att lyssna på och ta hand om hela mitt system och fördjupa min kontakt med det som verkligen är jag. När alla på arbetsplatsen är hörda och mötta kan vi tillsammans göra ett bra jobb, leva här och nu med kärlek för oss själva och andra.
~ Emma Öberg ~

Igår var det dessa Emmas ord, som slog igenom allt annat jag läste och såg. De skar igenom mycket av det jag går omkring med just nu. Saker som jag inte riktigt kan sätta ord på, men som tar både onödig energi och lust av mej.

När jag är något låg i prana. Eller. När jag känner att det börjar gå mot orange istället för grönt i mina energinivåer, då tar ofta oro och rädslor överhand. Jag får svårt att ta tag i saker och blir lite handfallen med sådant som annars är väldigt självklart och lätt för mej. Då sätts ett automatiskt axelryckande igång, som jag vanligtvis inte sysslar med.

Jag börjar smita undan och använda mej av äh, jag gör det sen-undanflykten. I tidigare bakspeglar har jag sett att det blir så när jag står inför vägval i livet eller när något större är på gång i yogan. När något jobbigt, gammalt står och flåsar mej i nacken.

Lite så är det nu.

Och jag gör allt för att bli så liten och osynlig som möjligt. Går runt yogamattan som en katt kring het gröt. Hattifnattar mej igenom kriyor och meditationer, eller gör inte alls. Faktum är att det är grymt mycket jobbigare än att deala med det! Att ta itu med och bara göra. Gråta om det ska gråtas, skrikas om det ska skrikas eller vad det nu är som ska hända.

Emmas ord borrade sig fram till beslutsamheten igen. Igårkväll hade jag möte med mej själv på yogamattan. På riktigt, för första gången på ett par veckor. Inget smitande, inga genvägar. Utan rakt på och med en intention att ha både ögon och öron öppna. Om det lyckades? Ingen konfetti och guldregn nej, men absolut en smak av stillhet och acceptans. Ett steg mot mer ärlighet gentemot mej själv. Precis sådär naket som bara yogan kan åstadkomma. Sat Nam.

Annonser

6 reaktioner på ”precis sådär naket.

  1. Åh vilket fint inlägg och så mycket igenkänning. Yogan ger verkligen styrka och insikt. Sat nam.

  2. Har verkligen inget att säga mer än TACK. För att du delar med dig av dina tankar och Emma’s kloka ord. Ska sila varje stavelse genom mig själv.
    Sat Nam & kram!

  3. Så sant. Du är sann. Sat Nam.

  4. Sat Nam♥ och det där att hattifnatta sig igenom kriyor känns igen. Det vänder och sen ser man klart vad man behöver göra i yogan. Styrkekram!

  5. Läste också Emmas ord, så viktiga. Sen känner jag igen allt det andra du skriver om, undanflykter och knorv i kroppen, ett ”vill-inte” och vill bara smita ifrån allt. Skönt att det kan vända med lite ihärdighet. Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s