välkommen tillbaka.

WP_20150507_18_02_50_Pro

Småningom börjar det bli ordning på torpet igen. Som om hela jag vänder mej mot ljuset igen. Vecklar ut bröstkorgen och klarar av djupa andetag igen. Djupare än på länge. Tankar som nästlat sig in i varandra ter sig plötsligt inte så snåriga längre och to do-listor har betats av.

Jag har varit ute mycket om kvällarna. Tvingat mej ut fast jag inte alltid velat. Nypt ett ogräs här och där, eller lufsat runt på stigarna. Så fantastiskt med grönskan – jag blir lika till mej varje vår! Förstår vi ens vilken ynnest det är att få börja om såhär, år efter år?! Inser att jag kopplat ihop mej mer med naturen än någonsin förut. Märker det särskilt när jag inte kunnat vara ute lika mycket, hur snabbt jag reagerar med energidipp och trötthet. När jag inte tar mitt behov på allvar och stänger in mej istället. Jag behöver vara ute för att hållas hel. Om jag så måste släpa ut mej själv.

WP_20150507_17_59_10_Pro

Krafterna som återvänder och lusten till träning. Det var så himla viktigt att jag backade, att jag vågade vila och ta time out. Glädjen när jag kånkar ut skivstången i gröngräset igen och inser att ingenting -ingenting- har gått förlorat trots att jag inte lyft ett dugg på ett par veckor. Tvärtom. Kroppen svarar och jublar. Vet vad den ska göra och åtminstone min egen känsla säger att små tekniska detaljer fixat till sig själv, när kroppen (och huvudet!) fått syssla med annat ett tag.

Vikten av perspektiv. Helt enkelt.

SelfTimer7_5_2015 18_51_22

Annonser

7 reaktioner på ”välkommen tillbaka.

  1. Åh vad glad jag blir för din skull! Oerhört klokt att backa tillbaka och lyssna på kroppen. Nu får du tillbaka flera gånger om. :-)

    Kram M

  2. Jag blir glad av att läsa här! Kom ju av mig helt i mitt springande när vi blev med hund. Kanske finns det hopp för mig också. Gott! Kramar

  3. Härligt när det vänder! och här sitter jag och funderar på om jag ska ge mig ut i skogen och JA det ska jag. Kram

  4. Härligt! Ibland är det verkligen ett avbrott man behöver, även om man kan tycka att man egentligen lever ganska hälsosamt och välgörande även i vanliga fall.

  5. Så härlig läsning! Den där vårdippen har jag läst om lite varstans ibloggar och känner den själv. Skönt att du litade på dig själv -och kan ge oss andra inspo. Vårkram!

  6. Allt låter klokt och sunt och skönt! kram

  7. Så glad över era ord ♥♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s