ninas yogiska goes outside.

breathwalk

Det snöar åtminstone inte. Lite så idag. Blåsigt och regnigt. Men ledigt och inget särskilt som behöver göras eller bli av. Plockar i mina pappershögar, bläddrar i yogamanualer och ser över min kalender. Planerar sommarens utomhusyoga inte minst. Jag har inte haft yogaklasser utomhus senaste åren, eftersom det är lite bökigt och detdär med vädret gör allt så osäkert. Men eftersom jag själv så innerligt gärna tankar Prana i skogen, så har en tanke slagit rot.

Utomhusyoga behöver inte betyda en grön gräsmatta beströdd med yogamattor. Nej, utomhusyoga kan vara en stig i skogen och en glänta i densamma. Så det jag gör just nu är att fundera ut exakt vilka platser vi ska yoga på under några tillfällen i försommar. Det blir klasser med meditativ gång varvat med pranayama och yogasekvenser (kriyor) som inte tarvar varken matta eller plant underlag. Helt enkelt yoga ute i det fria i samklang med naturens villkor.

Jag ser jättemycket framemot detta. Att få dela med mej av de skatter jag hittat i skogen och den energi som bara finns fritt att tanka ner. Klär man sig bara bekvämt och som för ett lättare träningspass så behöver man varken besväras av lite väta eller myggor. Kan knappt vänta.

Annonser

16 reaktioner på ”ninas yogiska goes outside.

 1. Du har ju så rätt. Yoga – whereever…!
  Varför krånglar man (jag) till det, när man är ute i skogen? :-)
  Kram M

 2. Låter helt huippu!

 3. Vi gjorde breathewalk när vi var på retreat i Ängsbacka, helt underbart! Jag har också varit sugen på att ta med mina yogisar på gående meditation & sen kan man ju lägga till en stående kriya tex Healthy Bowel system.. Great! Kram

  • Exakt så! Finns hur många sätt som helst – och bara det att stå med fötterna i lingonris och andas djupt är wow!
   Karm & Sat Nam!

 4. Låter magiskt underbart!

 5. Önskar att jag hade bott nära dig! Låter underbart! Känna skogsdofterna i näsan o bara vara. Magiskt!
  Kramar Elisabeth

 6. Å vad härligt! Gående meditation. Hjärta på det!!! <3

 7. Det låter som ett helt underbart upplägg!

 8. Ibland gör jag trädet i skogen, och tänker ”nu är jag ett träd bland träden” hahaha :-)

  Men bästa uteyogaminnet är nog ändå en gång när jag gick en promenad med hunden på stranden, inte en människa inom synhåll, så jag tog en yogapaus på stranden medan hunden låg bredvid och tittade på. Underbart! Ska försöka få till mer sånt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s