check på crossfit.

WP_20150516_11_31_09_Pro

WP_20150516_10_06_49_Pro

WP_20150516_11_19_01_Pro

WP_20150516_11_19_32_Pro

Har varit in da box idag. För första gången. Har länge velat pröva på, men har inte varit i synk med prova på-pass tidigare. Idag var allt i synk, till och med bästaste vännen.

Läst en del. Sett en del. Kört lite crosstraining själv. Så allt var inte nytt, nytt. Men ändå, en riktig box är en riktig box. Helt okej är saldot. Var som jag hade föreställt mej. En lagom WOD för en newbie, som kunde göras exakt så utmanande som man själv ville.

Jag tycker ju inte om hets när det kommer till träning, eller något överhuvudtaget. As many reps as possible på tjugo minuter. Jag går inte igång på det, jag kör hellre så strikt och teknikmässigt rätt som möjligt och i den takt det kräver, än går på allt jag kan. Sen finns det gånger då även jag vill ge järnet, men det är inget jag plockar fram på beställning eller när någon skriker på mej. Nu skrek ingen på mej, men jag tror du vet hur jag menar.

Mest glad över att jag gjorde det. Klev över tröskeln till en crossfitbox och gjorde det utan vare sig angst eller någon större nervositet. Idag finns känslan jag-kan-träna i mej och den är grym! Allt är inte jämt nytt, obekant och läskigt.

Ingen ny förälskelse alltså. Bara ett schysst pass bland andra, men som ändå gav inspiration att fortsätta nöta på egen hand. För hur grymma är inte crossfit:arna?! Genomstarka, smidiga och väldigt funktionella i kroppen – resultat av funktionell och mångsidig träning. Sådär som jag själv förespråkar och vill träna. Fast jag har min egen box hemma i garaget och ute på gården. Det var detdär med himlen som tak.

Annonser

16 reaktioner på ”check på crossfit.

 1. Så du klev över tröskeln och provade, well done! Håller inte helt med om crossfitarnas kroppar. Jag vet för många som skadat sig i CF vår son och hans vänner och ganska många andra. Eller som min pt sa – CF är världens bästa tävlingsform ;) men som träning när du ska hetsas och det är lätt att göra fel.,, Nu verkar du ha testat momenten och inte hetsen, det låter optimalt. Imponerad av att du testar allt du har lust till!

  • Hear, hear! Jag har också sett och hört om för många skador för att jag ska vara helt blidkad – därav min skepsis också. Men de som kan hantera CF och även kan sina kroppar, de är löjligt proportionerade i kroppen, så haha, jag erkänner jag ser bara det kroppsliga och fåfänga :) Men jag håller fast vid att CF sannerligen kräver sin coach, det ska vara grymt kunnigt folk som coachar! I den box vi besökte idag vågar jag påstå (via ryktets vägar också) att det är ”ordning & reda” och bra koll på teknik och trygg träning.
   Men ja, glad att jag testat, har länge velat :)

   • Förstår precis tror jag och jag vill inte vara någon glädjedödare ;) Har en vän vars naprapat sa att sen CF kom har han aldrig haft så många skadade idrottsmänniskor. Du kan ha världens bästa coach men när det är bråttom är det lätt att göra fel. Därför har jag själv avhållit mig, eftersom jag är en riktig tävlingsmänniska och i träning vill jag inte trigga det :) Kanske passar det dig perfekt!

    • Fniss, jag är ju så långt från tävlingsmänniska man kan komma. Kärringen mot strömmen, som sagt, och roas nästan av att göra allt långsammare än alla andra :D

 2. Bra gjort!
  Jag har ju inte ”högsta-kortet” på mitt gym, så jag får snällt stå på utsidan av boxen och beundra och UNDRA. Hade jag fixat det…? (Det hade jag säkert, men det där att våga första gången)…. ;-)

  Kram M

 3. Håller med. JObbar hellre långsammare och med rätt teknik än att stressa igenom övningarna! GIllar själva övningarna men inte tempot! Helt galet vad konstiga tekniker man kan se när folk bara ska få till så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt….

 4. Coolt! Håller med dig om crossfitarna, jag har ju en hemma ;-) Så allroundtränade funktionellt och både starka och smidiga. Känner lite likadant om crossfit, tycker träningen är bra men i min takt. Men alla måste ju inte gilla samma :-) Tur det!

  • Alla kommentarer här kring CF och att själva övningarna/upplägget är superbt får mej att tänka, att vi skulle vara många fler som sysslade med CF bara det fanns en variant utan AMRAPs (å andra sidan får man ju alltid köra sitt eget race… om man kan stänga tävlingsdjävulen ute, hihi).

 5. Gud vad kul! Har en känsla av att det är vansinnigt roligt att köra CF. Det är också därför jag inte törs, mina horn växer ut alldeles för mycket och så kommer jag göra illa mig. Jag blir dum i huvudet (och alldeles för medryckt) av hets, tempo och det där tävlingsmomentet. Tyvärr. :)

  • Fniss! Som jag skrev åt Lotta här ovan, så borde det finnas ett mellanting :) Eller så kör man på egen hand, för själva träningsformen tror jag hårt på!

 6. Har alltid haft en hatkärlek till CF. Tränar crossfit-inspirerat här hemma emellanåt och brinner verkligen för det. Men när jag ska köra det i gymmet (som numera inte längre får kalla det crossfit utan HIIT eftersom det är i gym och inte i en box, USA-regler…) så är jag livrädd… För jag vet att jag blir så tävlingsinriktad att jag kör järnet fastän tekniken inte alltid kanske sitter perfekt. Men samtidigt älskar jag det! Och det gör att jag helst undviker det… Kör hemma som sagt, då lägger jag upp det så att jag behärskar tekniken och jag blir inte heller FÖR tävlingsinriktad… ;) Och håller med om att det ser sjukt ut vid vissa övningar när man försöker köra dem så snabbt som möjligt, VARFÖR?? Men jo, avundsjuk till tusen på deras kroppar här också… :)

  • Vi kör också nånsorts crosstraining på styrkelyftföreningens träningar, alltid lika jobbigt, alltid lika roligt :) Jag saknar ju som sagt tävlingsgenen och bryr mej fullständigt skit i vad andra gör bredvid mej, jag pysslar i min egen takt… och kan såhär två dagar efter lördagens battle i boxen säga att hoh-ho, det gav nog träningsvärk ändå :D

   • Jo, den där träningsvärken är så prisvärd! Då man tränat rätt mycket andra grupp-pass och börjat kunna dem utan och innan och inte riktigt längre får träningsvärk, DÅ är det härligt med CF. Där vet man aldrig vart träningsvärken hamnar… Och SÅ skönt att ligga helt utmattad p golvet efteråt… ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s