massera hjärnan lite.

20140703a

Hattifnattandet i yogan har gått över till något mer djuplodande. Tack och lov. Så mycket handlar om att bestämma sig. Jag predikar ofta om det själv, men glömmer ändå för egen del mellan varven. Att det inte finns något annat än att göra och ta itu med.

Nu händer det i princip aldrig att jag skulle vara oyogad eller omediterad någon dag, men när jag började yoga kunde det ju faktiskt gå veckor då jag inte ens såg åt mattan. Det var inte inrotat i systemet helt enkelt. Nu funkar det inte att släppa taget ens en dag, så känner jag mej halv. Ändå – när jag är ur spår är det lätt att spåra ur totalt. Och det är då jag börjar hattifnatta och släpper allt vad innerlighet och hängivenhet är. Fuskar jag en dag, så blir det snabbt en dag till och plötsligt har en vecka gått med bara en stunds ryggflex och nackrullningar som sadhana.

Allt är bättre än inget, men när det fastnar i enbart de rent yogiskt livsuppehållande åtgärderna så tappar man lätt geisten. Jag gör det åtminstone. Jag behöver ha en rejält tung rumpa på mattan och den behöver vara tung rätt många minuter per dag för att det ska göra skillnad och verkligen ha effekt på sikt och djup. Jag behöver också hålla mina tyglar korta och ta mej an 40 dagar å det minsta, annars faller jag lätt i bara skrapa på ytan-sadhana.

Den senaste veckan har jag suttit på mattan både morgon och kväll. Först min kriya på morgonen, just nu en som säger godmorgon till kraften inuti och sen Kirtan kriya (pdf-länk här) om kvällarna. Jag mår bra av att meditera på kvällen. Det formar mej till en lugnare människa och jag sover bättre. Verkligen inte dumt att stilla sig en stund när dagen är slut heller. Jag är just nu så himla trött på att fylla upp stunden innan jag går och lägger mej med slösurf och tv-serietittande. Då kan jag hellre meditera och massera hjärnan lite – för det är det jag behöver.

Annonser

7 reaktioner på ”massera hjärnan lite.

 1. Hi hi här är en som bara fick till en ryggflex imorse:-). Sada Sat Singh berättade att Yogi Bhajan rekommenderade att sjunga en stund Guru Ram Das efter Kirtan Kriya. Önskar att jag vetat om det när jag gjorde min 40 dagars med Kirtan som var jobbig. Annars är det en helt fantastisk meditation som jag ska göra igen lite längre fram. Tack för att du delar med dig! Kram

  • När du säger det så har jag för mej att jag också hört om Guru Ram Das efter Kirtan, får plussa till det nån gång åtminstone :)

   Sat Kriya och Kirtan Kriya sitter stadigt förankrade i mej, har gjort det ända sedan utbildningen körde igång. De känns som säkra kort och effekten fördjupas/förändras för varje omgång jag gör dem. Me like ♥

   Kram & Sat Nam!

 2. Fint inlägg och en nyttig påminnelse till mig som slarvar. Jag har inte fått in yogan i systemet än men saknar och längtar efter den varje dag. Får skärpa mig. Kram .)

  • Litegrann är bättre än inget, som sagt, och yogan ska inte behöva vara på borde-listan och få stämpeln som ytterligare ett måste. Det tar tid att skapa yogarutin och jag tror att just tiden är viktig, det måste få ta tid! Småningom sitter den och då blir yogan av oavsett vad. Keep up :)
   Kram!

 3. Dina inlägg gör mig sugen på att göra yogan till en varje-dag-rutin. Än så länge blir det bara ett pass i veckan eller max två, och ibland inget alls. Men det låter så lockande att hitta det där djupet som regelbundenheten verkar ge dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s