stracciatella, kallduschar och selleri.

WP_20150527_20_14_40_Pro

I skålen finns mixad fryst banan, en skvätt fet yoghurt och hackad mörk choklad. Stracciatella på hemlagat vis, utan konstigheter, men med massor av smak. Glass för den som egentligen inte är så förtjust i glass.

Jag känner mej beslutsam. Nästan lite upprorisk. Var ju lite låg i energi ett tag, men det har vänt även om det som sagt är lite transportkänsla över dagarna just nu. I just den känslan hittar jag ett och annat att nysta i. Sånt där groll som egentligen inte är särskilt roligt att börja titta närmare på. Ungefär som luddet, som ligger längs med golvlisterna.

Jag har dragits med kvisslor i ansiktet en tid nu. Små, irriterande saker som en annan fjortis. En del får jag alltid i hormonsvängen, men dethär är typiskt när jag går ner i sockerkonsumtion. Nu har jag inte ätit direkt ur paketet här tidigare precis, men under senvintern tappade jag konceptet lite och favorit (mjölk)chokladen smakade för gott igen, liksom go’fikat. Inte överdrivet mycket, men likväl too much. Så nu när jag skar ner på intaget, så är det som att kroppen renar sig via ansiktet.

Annars också. Jag känner ett växande behov av renhet inifrån ut. Det går ofta hand i hand med en mer djuplodande yoga. Lusten att i sanning ta hand om sig själv. Som om kroppen bokstavligen säger till att nu får du faktiskt skärpa dej! För trots att jag ser om mitt tempel, prioriterar bra mat, yogar, rör mej, tränar, inte dricker alkohol, mediterar och på alla möjliga sätt försöker ta hand om mej – så finns det alltid utrymme för något bättre.

thenumionus

Jag glömmer ibland vilka fantastiska tips det finns inom kundaliniyogan (ja, inom yogan i allmänhet) för optimal hälsa, men så blev jag påmind via ett inlägg på Facebook. Kan verkligen, verkligen rekommendera dej att klicka in dej till:

Guru Jagat’s Yoga Beauty secrets

Jag tröttnar inte sällan på alla länktips och allt man borde ha koll på, men ibland sticker något särskilt ut – dethär är en sådan grej.

Det är inte alltid jag är mottaglig för KY-tips, i ärlighetens namn händer det att jag både skrattar och fnyser åt den ena märkvärdigheten efter den andra. Men så lägger det sig någonstans ändå och så inser jag efter ett tag att det visst var något för mej. Så lite mer Yogic Lifestyle’s comin’ up från och med nu. Jag vet det mesta, men det är så himla lätt att bara leva på, röra i dendär brunsåsen och förtränga hur mycket mer prana det är i paprika och selleri. Och inte minst i att skippa sockret, helt!

“Fructose, sucrose, whatever you want to call it, is the enemy of a woman’s youth. When I see you eating cake, ice cream, cookies and chocolate this and chocolate that, and then you say, “No, no, it’s honey, not sugar,” it doesn’t bother me. But I know that the shine in you, the shine of a woman, is going to be lost. There is only one enemy of the woman— and that is sweetness in any shape or form. I know you don’t want to hear it, but it makes you look old.”

That glow, which a woman produces because of her hormones, is gone. Watch how politely you are hooked to sugar. Watch very clearly and understand it. Go for one week on a diet free of all sorts of sugar. Notice the change; you will be shocked. You don’t have to bring heavens to the Earth. Simply understand that there are certain things that don’t suit you.”
Yogi Bhajan, summer 1983

Så vi kavlar upp ärmarna än en gång. Eller hur. Bli de strålande qvinns vi är!
Inklusive mumsig stracciatella.

Annonser

11 reaktioner på ”stracciatella, kallduschar och selleri.

 1. Yogi Bhajan feministernas favorit. Voi huhu. Han va int rädd att sticka ut hakan den gubben minsann. Men han har ju rätt. Därför jag ser ut som tolv och strålar. Hahaha!

 2. Haha det är mycket goda råd till kvinnor. Blir mer och mer intresserad, hade han specifika råd till män också? Men sockret är inte bra för någon, det är jag säker på. Skönt att läsa att du äter banan, den är ju söt så det förslår ;) Skönt åsido, jag behöver också räta upp mig och inte låta ”slarvet” gå för långt. Började i helgen och det känns så rätt!

  • Nog tror jag väl det. Han var överlag rätt fixerad vid att sprida goda råd omkring sig och precis som Ulrika skriver här nedan så skulle man till sist inte ha ett liv om man följde allt :) Men han stod väldigt mycket upp för kvinnan och det feminina, ville verkligen lyfta fram den mjuka sidan inte bara i människan, utan även i samhället.

   • Du glömde det viktigaste såg jag när jag kollade på din länk; a woman should nap 11 minutes twice a day!

    • Hehe, den punkt jag inte låtsas se! Antar att jag borde nap:a, men det är så trååååkigt och så inbillar jag mej att det stör min nattsömn, hur kort nap:en än varit :)
     ”Man skall sova om nätterna, inte om dagarna”
     -NinaÅ-
     :P

 3. Tänk att det är just sockret jag går och vill bli av med, igen. För när man väl börjat äta söta saker går det av sig själv, men njutningen är kortvarig och obalansen gör sig påmind minsann. Ska klara av några kalas i helgen, sedan vill jag rensa mig. Och stråla! ;)
  Kram på dig <3

  • Tycker det är både skönt och okej att trilla dit ibland, väldigt mänskligt och realistiskt :) Det är ändå stor skillnad mellan att ha noll koll och äta vad som helst och hursomhelst, än att vara medveten och lyssna på kroppens signaler.
   Kram och njut av festligheterna! ♥

 4. Härlig inspiration! Fast ibland blir jag lite trött på alla KY tips hit och dit. Någon i min kurs hade läst att om kvinnor skulle följa alla råd som borde göras varje dag i KY så skulle inte ett dygn räcka till. Men sockret har jag inte så stora problem med, just gofika tycker jag inte alls om längre och mjölkchoklad smakar bara som sockrat margarin. Men din goa glass låter perfekt. Kram

  • Ja jösses, periodvis får jag spunk av alla goda råd och instruktioner. Är man på ”fel” humör så känns allt som en enda tung regelbok och allt blir uppstyrt, fyrkantigt och väldigt jobbigt. Sen inser jag att jag tagit det lite på fel sätt och så kan jag skratta åt det :) Det oaktat så behöver man sålla och ta till sig det som fungerar för en själv, och som man vet att gör gott och gör livet trevligare helt enkelt.
   Innerlig kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s