yoga i skogen, indiskt krusbär och sommarklänningar.

WP_20150606_13_32_38_Pro

Vi yogade i skogen igårkväll. Yogisarna och jag. I en glänta med kvällssol. Det var en del mygg och blåsten gjorde sig påmind mellan varven, men det är så naturen är och jag tänker ofta att vi sätter alltför mycket energi på att vilja ha vädret på ett annat sätt än vad det är. Är det inte för kallt, så är det för varmt. Och allt däremellan. Vädret kan vi inget åt och ävenom jag själv i tiderna låtit mej påverkas mer än nödvändigt av vädermakterna, så tänker jag idag att det enda vi kan påverka är vår egen inställning. Vet vi med oss att vi dystrar till oss av lågtryck, så är det upp till oss själva att hitta sätt och metoder för att må så bra som möjligt. Deala med det.

Ett sätt, framom alla andra, är ju att faktiskt vara ute!
Omfamna alla sorters väder. Ungefär som att möta sina rädslor. Just do it.

För egen del har jag mest bara strosat runt på gården senaste veckorna. Inte alls så mycket skog och stigar, som jag hade föreställt mej. Ändå är det viktigt för mej att bara vara hemma också. Påta i min jord. Ta hand om min plätt på jorden. Särskilt nu när energireserverna lite försiktigt börjat blinka på rött.

WP_20150612_07_03_34

Tycker ändå att jag piggnat till sedan början av veckan. Om det då beror på att jag hittade en burk ayurvediska amalaki*) rasayana i skåpet, som jag glömt, eller att jag annars börjar skönja semestern där framme i tunneln?! Jag har ätit amalaki (eller amla) i olika former tidigare och vet att det är något som gör gott för mej. Bland annat Chyavanprash har jag fått ta till i omgångar när jag legat illa till med mina blodvärden. Har en tendens att ta upp näring lite dåligt och fruktpastan har absolut hjälpt mej och kroppen att samarbeta bättre.

I helgen blir det att riva ur garderoberna och leta fram shorts och sommarklänningar, gräva fram undanstuvade resväskor och göra upp schema för stackars hustomtarna som ska ta hand om våra fyrbenta medan vi är borta. Det är liksom inte bara att sticka iväg. Hur gärna man än ville och hur gärna man slapp planering och organisering. Jag skulle kunna offra ett par tånaglar bara jag slapp ordna allt. Eller så inte.

Lifvet.

*) Amalaki eller Amla är ett indiskt krusbär, som kommer från ett träd i Indien som anses vara heligt på grund av frukternas näringsrika och läkande egenskaper. Amalaki-frukten är huvudingrediens i den traditionella Ayurvediska rasayana Chyavanprash. Amalaki höjer immunförsvaret genom sin kraftfulla antioxidanta förmåga, stärker matsmältningen, näringsupptaget och kroppens förmåga att omvandla maten till energi. Stärker levern, det organ som främst associeras med pitta, och balanserar därmed pitta väldigt effektivt.  (info från vedalila.se)

Annonser

4 reaktioner på ”yoga i skogen, indiskt krusbär och sommarklänningar.

  1. Då åker du snart!? Herrejösses vad härligt, det ska väl råda bot på den våta filten. Och lite hör väl de trista förberedelserna till att förebereda en mentalt för att resa iväg, supertrist eller inte. Hopp om att resan och sommaren ska fylla upp energidepåerna och vitaminerna till grönt igen. Kram på dig!

  2. Låter som du jobbat ihop till den där semestern nu! Kram kram <3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s