ingen nöd precis.

IMG_1206

Vi kom hit på torsdag eftermiddag. Helt söndertrötta efter tjugofyra timmar innehållande tåg, flyg och en natt på flygplatsen i Helsingfors. Först i lördags kände jag att hela jag var här, att själen hunnit ikapp. Det är så himla tydligt att det funkar precis så för mej. Snabba förflyttningar (trots att vi ändå var på väg en bra stund denhär gången) gör mej splittrad och i övervarv. Som en ticksig duracelkanin.

Midsommaren visste vi inget av. Skönt. Jag är ju dendär motvalls, som inte gärna firar på beställning. Här fick vi en dag i solen, god mat och kvällsmörker med spelande syrsor.

Just mörkret om kvällarna och dagarnas dånande sol uppskattar jag. Visst är vårt ljusa halvår speciellt, men jag tycker om skiljeväggen mellan dag och natt. Och så sover jag så gott. Vi gör det alla. Skarpa, sköna sängar och med fönstret öppet. Vi var så trötta här innan, nu tar vi igen oss. Stormade en del första dagarna, men nu puttrar vi på och har mjuknat i kanterna. Tack och lov.

Kroatien då? Jo, jag är förälskad. Det sade klick direkt. Naturen inte minst. De gröna bergen och det azurblåa vattnet, de vita stenstränderna och renheten. Här är så rent. 

Maten hade jag inte tänkt så mycket på innan, men himmel så gott! Enkel, ren mat med mycket grönsaker. Vällagat, smakrikt och medelhavsoljigt – exakt som min kropp behöver och vill ha det.

Lägenheten vi hyr ligger en tio minuters promenad (nerför!) ner till Makarska strandpromenad. Hemåt går det lite trögare… och väldigt mycket uppför. Hade kvidande vader första dagarna. Jag har också gått promenader på de slingrande vägarna och stigarna bakom huset på Biokovoberget. Vi siktar på att ta bilen upp någon dag och besöka toppen på ca 1700 meters höjd. 

Split gjorde vi i lördags när det var mulet och småregnigt. En promenad innanför murarna, älsk på gamla, smala, steniga gator och underbara hus, och en shoppingrunda för att få det ut världen.

 
Känns som att jag trugat ut bilder på FB till lust och leda redan, så jag väljer att lämna bort dem här just nu. Lite för hett här vid poolen för att trixa med redigering och bländande solljus… lägger upp senare istället.

Så nej, det går ingen nöd på mej. Jag lovar.

Annonser

6 reaktioner på ”ingen nöd precis.

  1. Åh, det verkar helt magiskt! Kram från Svedala

  2. Ni verkar ha det precis sådär bra som man önskar. Det har sett helt fantastiskt ut. Och havet! Havet!

  3. Vad underbart! Hoppas att ni ska stanna länge?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s