hjärta löpning.

[Var tänkt att inlägget skulle kryddas av bilder, men det tycker inte internetuppkopplingen.]

Förmiddagar är min tid. Älskar morgnar och timmarna innan lunch. Det är då jag känner att all tid i världen är min och framför mej vilar en hel dag, ännu orörd. Nu i semesterbubblan är det då jag snörar på mej löpskorna och beger mej uppför berget. Knatar på i uppförsbackarna och låter fötterna rulla när det går neråt.

Njuter av de nya vyerna. Det storslagna och ovanliga. Historisk bebyggelse. Vackra stenbyggnationer. Bougainvillea som klättrar längs med murarna, höns som kuttrar invid vägen och den gamla mannen som alltid sitter på samma stol i skuggan vid huset där i kröken.

Jag puttrar på längs med de slingrande vägarna. Att påstå jag springer är en överdrift, jag tar mej framåt och that’s it. Ännu en brant kurva och ännu en brant stigning efter det. Doften av lavendel nockar mej. Värmen börjar också ta ut sin rätt. Senmorgonens svalka byts ut mot stillastående hetta och några getter, som med sina bjällror korsar vägen och knappt ägnar mej en blick.

Den gamla fästningen högt uppe, fastnaglad i bergsväggen, ger mej yrsel. Jag kan knappt titta upp mot bergsväggen, som verkar luta sig mot mej. Tassar in i de svalkande hålorna och när jag tittar bakom mej breder havet och himlen ut sig i ett enda, stort blånande skimmer.

Nerför trummar fötterna mot asfalten och tanken att jag faktiskt kan snubbla får mej att kallsvettas. Fokuserar på steget, en stark mage och att andas genom näsan för att hållas fokuserad. När jag nöter sista metrarna upp till vårt vita hus på kullen, tackar jag gudarna för att jag är just här, just nu och att jag får uppleva och leva en dröm. Yoga hjärta löpning. Rörelse i nuet.

 

Annonser

5 reaktioner på ”hjärta löpning.

  1. Jag verkligen njuter när jag läser, kan känna hur underbart du har det. Tacksamhet och närvaro. Ja till förmiddagar, bästa tiden! Kram på dig!

  2. Håller med. Förmiddar är bäst! Sen går det bara utför. Skoja ba ;=)

  3. Njuter av din läsning. Sedan det där med bästa tid… mja, det ändrar sig allt eftersom. Tidigare var det kvällen, natten. Nu lite mer åt morgonhållet!

  4. Härlig läsning :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s