the old way of calling the spirit.

  

Jaha fullmåne. Ser jag nånstans. Och får bita mej själv i stortån, eller nåt, och ta tillbaka allt jag sagt om hur lite jag påverkas av den. Eller kanske det är olika från gång till gång. Säg gärna att det är så.

Brukar bli låg och sömnlös vid nymåne och sova som vanligt när den (inte jag) är full. Nu har jag både sovit som en kratta ett par nätter och varit märkligt sorgsen. Vemodig. Som idag, gått omkring och ynkat med en klump i magen. Helt omotiverat.

Rivit och slitit med ogräs i trädgården. Vankat fram och tillbaka. Suttit och läst en stund i solen. Inte haft riktigt ro med något. Och i huvudet har maskineriet ältat, vridit och vänt på allt. Hittat spöken där inga spöken finns.

Angstat en skvätt kring utomhusyogan ikväll. Känt mej ur balans och ur spår.

Tills jag läste i förbifarten att det är fullmåne.

Då ramlade klossarna på plats. Klumpen i magen hostade till och försvann. Själv gick jag ut i mitt glashus precis innan jag åkte till yogan och gjorde en av de mest jordande övningar man kan göra. Old Gypsy Way of Calling on the Spirit of Mother Earth. Stillade mej. Andades. Och satt stadigt en stund. Calling the spirit of mother earth. Så enkelt – när månen har dragit iväg med en.

Och yogan på Hospitalskullen (ja, den heter så, kullen där hospitalskyrkan ligger – en minnesplats) blev lite småmagisk sådär. Jag är inte mycket för att värdera och analysera klasser, för yogan är inte mätbar på det sättet, men ibland lämnar en del tillfällen större energiavtryck och ikväll var en sådan gång.  Kanske för att jag själv var låg i energi, men lyckades vända det till styrka och inkänning. Eller för att platsen i sig var så kraftfull. Och bara det att ha närkontakt med marken när man yogar är oerhört påfyllande.

  

Sat Nam.

 

Annonser

6 reaktioner på ”the old way of calling the spirit.

  1. Åh, låter magiskt med er kväll! Och jag tror också att man påverkas olika varje fullmåne, den här gången var det hopplöst, har inte sovit en blund, suck, och känner mig yrslig och tung. Kan ju vara värmen också i och för sig.

  2. Jag har däremot sovit som en stock nu när fullmånen visade sig! Jag som brukar ha det tillstånd som du beskriver :) Vi går lite i otakt här syster men nog påverkas vi, for sure! Låter för övrigt som en magisk kväll.

  3. Så där känner jag varje gång jag vill göra slut och flytta eller bara gräva ner mig i en grop och sen kollar i kalendern och bara aaaaaaaaaah pms. Lättnaden i det.

    • Den känns igen jo! Hade nästan varit lättare om det varit så här också, men denhär gången skyller jag på månen och ”semesterdepp” ;)
      Kram på dej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s