ingen måndag som stör.

Jamen, låtom oss berätta om dagen som varit! Lite så känns mitt bloggande nu just – dagboksvarning. Lazy days, men ändå fyllda med sådant jag inte annars gör (så ofta). Kanske det jag gillar mest med semester, att det går att leka upplevelser varje dag om man så vill. Det kommer liksom ingen måndag och stör däremellan.

imageimage

image

Det är nu man varvar alla caféer i nejden, både de självklara och de som bubblar ute i periferin, som via djungeltrumman kommer till ens kännedom. Idag en blivande klassiker i Jakobstad, Skorpan, helt klart bästaste stället i stada. Är löjligt svag för riktigt, riktigt goda kanelbullar. Skorpans är seeega, brungräddade, med uns av surdeg i I guess… Dör litegrann varje gång jag får sätta tänderna i en sån.

image

Sen cyklade jag hem till pappa. En liten tolv kilometrare ena vägen. Asfaltstramp och tung trafik varvat med grusvägar genom åkrar där endera nyslaget gräs doftade ljuvligt, eller höet låg torrt och lika gott doftande.

image

image

Hemma är hemma, ävenom man inte bor där längre. Glömmer bara ibland hur fint det är i lilla byn, åtminstone på den ”gamla sidan” där inte nya bostadsområden växt upp som svampar.

En måndag som inte störde alltså. Tack för den.

Annonser

6 reaktioner på ”ingen måndag som stör.

  1. Åhh så härligt! I like din dagbok. Kram

  2. Grillar också din dagbok. Kram

  3. Tycker att din dagbok är mer än mysig, Nina!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s