bakom nästa krök.

image

Tänk att jag aldrig tröttnar på ögonblicksbilder som denna. En stig som slingrar sig in i skogen. Hur bekant stigen än är så väcker det min nyfikenhet. Som att bli barn på nytt. Jag vill följa stigen. Vill framåt.

Det är likadant när jag befinner mej på okända platser och inte har en aning om vad som finns bakom nästa krök eller kvarter, jag vill dit! Helst så fort som möjligt! Jag går väldigt snabbt, nästan rusar fram. Har alltid gjort. Alla säger det. Alltid sagt. -Hur kan du som är sådär liten, gå sådär snabbt?! -Vet inte, jag sätter bara den ena foten famför den andra.

Min man suckar ofta åt mej. Senast nu i Kroatien. Då jag har sådan hejdlös fart. Men jag vill ju framåt. Så nyfiken på vad som finns bakom nästa krök, nästa stigning och bortom buskarna därframme. Kan inte vänta. Kom nu då!

Det stressar mej när någon påstår att jag stressar. För jag stressar inte. Jag går bara snabbt. Lätt. Jag är effektiv, smidig och snabbfotad. Jag vet vart jag ska och vad jag vill. Sen kan jag gå långsamt. Strosa omkring. Meditera gående. Men det är inte mitt normala tempo, det är inget som funkar i min kropp en vanlig dag på jobbet eller i stan med shoppingpåsar på handleden.

Att jag då springer rätt långsamt är något annat. Så märkligt egentligen. För jag tycker ju det är svinjobbigt att ta ut mej och ser ingen större vits med det heller, för egen del. Har ju inget behov av resultat, inget mål eller strävan efter bättre km-tid. Löpningen är vitt frånskild min vardagsförflyttning. Två skilda saker, två olika tempon. Likväl samma nyfikenhet, samma lust att utforska och ta mej vidare. Se vad som finns bakom nästa krök.

Annonser

2 reaktioner på ”bakom nästa krök.

  1. Jag förstår precis, det där med att upptäcka nya saker är det bästa som finns!

  2. Utforska nya vägar och stigar är alltid spännande :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s