om att blunda för inboxen, vänskap och meditation.

Under veckan som gått har jag spjärnat emot allt vad inloggad och engagemang heter. Inte så att jag varit offline, nej, jag har både instagrammat, facebookat och varit i bloggvärlden, men allt som kräver att jag måste tänka och agera stressar mej. Såklart har hundra mail trillat in denhär veckan… men jag spjärnar emot. Skickar korta svar eller inga alls. Tänker att det som är viktigt på riktigt, det kan vänta ett par juliveckor ännu.

Istället gör jag sådant som jag annars inte gör. Flänger omkring och idkar närturism, besöker sommarcaféer, loppisrundor och träffar vänner. Vänner! Möten med sköna människor, som alltför sällan annars blir av. Som Marica igår. Vi bor verkligen inte långt från varandra, men att få våra liv och kalendrar att synka är en bedrift – igår fick vi äntligen en hel eftermiddag. Så skönt med likasinnade, som bara finns där utan krångligheter. Som man kan prata rakt ut med. Marica är en sådan. Yogan som connectar oss och hur vi kompletterar varandra med våra olikheter ♥
Lite kommande samarbete i höst hann vi också dividera om, blissigt värre.

maricasbild

20150717_14

Ett alldeles särskilt sommarcafé finns i Karleby, Kahvila Saha, ut mot havet i en liten vik. I tisdags vilade solen på verandan där medan jag och en väninna i förskingringen återkopplade. Vi blev tighta under högstadietiden och har varit det sedan dess. Hon bor i Norge idag och vi ses inte så ofta, men det är den sortens vänskap som varken tid eller rum rår på. Jag är ju annars något av en ensamvarg, en nöjd sådan, och jag tror att jag kan vara det eftersom jag har dessa underbara kvinnor omkring mej. De finns där. Alltid. Liksom de väninnor jag har närmare mej, i vardagen. Guldkornen, livlinorna och amazonerna, som tar mej för den jag är. Shit alltså, vilken rikedom. Love ya!

WP_20150714_14_24_49_Pro WP_20150714_13_40_35_Pro

Och mitt i denna vänskapseufori har jag satt mej ner i Spirit Voyages nya 40-dagars Sadhana, Increase your energy. En meditation, som inte kräver någon större fysisk investering eller gör att man vrickar tungan i ett komplicerat mantra. Snarare som en mjuk kudde att luta sig mot och bara tanka energi. Exakt vad jag behöver. Sen får jag tydligen gilla läget att den gör mej sömnig. Ända sedan dag ett har jag upplevt trötthet, som att ha fått en klubba i huvudet. Inte helt obekant fenomen med meditationer, som kommer åt inre rum utan att man behöver kämpa så hårt för det.

Lättad och tacksam över denna fyrtio dagars, som så lägligt damp ner. Så rätt i tid och inte minst, så rätt i energi.

18_7_201509

Sat Nam Sat Nam Sat Nam Ji.
Wahe Guru Wahe Guru Wahe Guru Ji.

Annonser

5 reaktioner på ”om att blunda för inboxen, vänskap och meditation.

  1. Orkade 10 minuter direkt?!

    • Jodå. Just denhär meditationen känns, åtminstone initialt, lätt för mej. Sen är det olika för alla. För någon annan kan detta vara oerhört kämpigt, men då börjar man i det lilla. Helt enkelt.

  2. Så underbart med likasinnade yogisar 💙 Du bor verkligen i en vacker trakt!

  3. Det känns som om du verkligen tankar livsenergi inför året. Åh, vilken glädje att ha så fina vänner!

  4. Härligt med yogavänner och meditationen är så fin. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s