allt det som är ingenting.

WP_20150720_23_06_56_Pro

Tänker på alla lediga dagar som gått. Tänker på allt jag gjort. Och inte gjort. Gräver i mej och funderar om det blev som jag tänkt. Eller inte. Inser att det blev som det skulle. Som det alltid blir.

Att ha en lång semester innebär att man hinner känna allt möjligt. Hela registret hinns liksom med. Allt från att vara ivrig och upplevelsesökande, till dagar då det bara är konstigt, nästan vemodigt och ja, tråkigt. Å ena sidan vill man hinna så mycket som möjligt, å andra sidan är dessa veckor den enda tiden på året då man verkligen, verkligen kan unna sig allt det som är ingenting.

Jag har haft så svårt för det tidigare. Att inte göra någonting. Något i mej sitter och petar irriterande i midjan på mej, försöker ge mej dåligt samvete och kom-igen-nu-då om jag bara är. Bara halvligger på soffan på verandan. Bara strosar runt och äter smultron. Bara har dagar då inget, absolut inget blir gjort.

Fast jag har blivit bättre. Och jag har flera sådana dagar i bagaget nu när jag har en och en halv vecka kvar av semestern.

Det enda som känns lite trist är att vi inte varit hemma tillsammans särskilt mycket. Är innerligt tacksam över Kroatien och tillvaron 24/7 där. Vi behövde det! Sedan dess har maken jobbat och annars haft mycket att stå i, han är borta i jobb varannan vecka året om och då blir den tid man har tillsammans väldigt värdefull. Vi är rätt duktiga på att ha skilda intressen och susar ofta om varandra, men navet finns där. Mitten och viktigheten. I vardagen är detta inte så tydligt, men nu när jag har varit den som lufsat runt hemma rätt länge så har det känts av. Konstaterar jag med lite saknad sådär.

Så om det är något jag lite, lite längtar till så är det vardagen, med det förutbestämda och rullande. Jag ser det som ett tecken på att jag fått min vila och mitt avbrott. Allt som återstår av ledigheten är skön bonus. Inklusive flera roligheter och upplevelser. Och stunder med det som är ingenting.

Annonser

4 reaktioner på ”allt det som är ingenting.

  1. Så klokt och insiktsfullt. Önskar dig en skön avslutning på semestern

  2. Du skriver så fint som alltid! Känner igen mig mycket i balansen i att behöva göra ingenting och i att acceptera det. Att det är så svårt! Vi är dumma ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s