världsarvet.

image

Jag har flera gånger tänkt. Inte kommit längre än så. Men eftersom jag mer och mer inser hur priviligerat jag bor, så föll det sig väldigt naturligt att åka på en sk. Världsarvskryssning idag. Jag är väldigt fel person (vet för lite) att berätta mer om UNESCO’s världsarvlista, men vårt Kvarkenområde här uppe har tillsammans med Höga Kusten placerats på denna lista tack vare den utpräglade och väldigt synliga landhöjningen. Att det dessutom är en ytterst vacker skärgård gör inte saken sämre.

Vi var tjugo personer, som åkte ut i en liten båt på ett ganska livligt hav. Inte jämngråa moln, men med aning om annalkande regn. Två timmar senare klev vi i land på Kummelskär, som ligger ytterst av Mickelsörarna, för rundvandring och lunch. Vackert, kargt och väldigt stenigt. Havsdoft och underbart god fisksoppa.

På hemvägen sen kastade vi ankar vid ett litet fiskeläge, i bruk ännu idag. Näten hängde på tork och i viken var det alldeles vindstilla, annars blåste det på rätt friskt ute på öppet hav. Längs med horisonten tornade sig höga moln och ett blåsvart bälte, som småningom öppnade regnkranen över oss. Men en liten timmes regn på hemvägen var förlåtet. Allt det andra bra:iga kompenserade.

Nu är jag alldeles urvriden, upphängd och nerslängd i soffan. Slut i huvudet, det gungar liksom fortfarande, och med väderbitet ansikte. Härliga hav!

imageimageimageimageimageimageimageimage

Annonser

10 reaktioner på ”världsarvet.

 1. Vilka vackra bilder!

 2. Kommer ihåg ordet Kvarken från sjörapporten på radion 😊 Att du bor där! Du har det fint ser jag, vackra bilder!

  • Ja, dedär väderleksrapporterna tycks finnas i ryggmärgen. Jag minns alla märkliga namn och vindstyrkor från barndomens transistorradio både hemma och hos mor- och farföräldrar :)

 3. Wow! Hav är alltid härligt och kvarken känner jag också igen.. KRam

 4. Hav är så häftigt, speciellt starka piskande vindar och spegelblankt vatten. Blir så glad när jag läser för egentligen bor jag också så vackert och din text är en påminnelse om att faktiskt nyttja det och ta sig tid att upptäcka allt fint som finns precis bredvid mig. Sommarkram!

  • Ingen blir gladare än jag om jag kan inspirera till att se sig omkring ”där fötterna står stadigt” :)
   Kramkram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s