kalldusch, energi och morgnar.

SelfTimer27_7_201508_19_48

Vaknade till sista semesterveckan idag. Har bestämt mej för att inte sova bort den, utan stiga upp i tid och njuta av morgnarna. För det är ungefär det värsta jag vet att sova bort halva förmiddagarna. Idag tog jag mej dessutom tid att kallduscha innan yogan. I tidernas begynnelse trodde jag aldrig, aldrig att jag skulle duscha kallt någonsin, och allra minst på morgonen innan jag ens vaknat! Men jag lärde mej tycka om det. För en frusen skapelse, som jag, är kalldusch perfekt. Det kickar igång en cirkulation, som inte är av denna världen och jag fryser så mycket mindre. Dessutom känns det så uppfräschande – inte minst känner man sig levande.

Tyvärr gör jag det rätt sällan. Dels tar det tid att olja in sig och dels är det lite bökigt då vi har duschen precis invid sovrummet och jag tror inte att det finns något mer lyhört hus än vårt på denna jord. Känns inte helt schysst att väcka hela huset bara för att jag ska få till min kalldusch 365 dagar i året. Och så tänker jag faktiskt på aspekten vattenslöseri. Duscha morgon och kväll känns lite… sådär. I ärlighetens namn vill jag inte heller plussa på fler minuter till mina morgnar, jag stiger upp så tidigt som det är redan nu.

Så jag gör det sporadiskt, men njuter massor när det blir gjort.

Keep:ar upp med Global Sadhana och gör det utan att tänka särskilt mycket på det. Det är en meditation som ska höja energinivån och jo, det tycker jag absolut att den gör. Den kom sådär lägligt i slutet på semestern när energin överlag börjar ackumuleras. Nog därför som jag känner att det är mer än okej att börja sätta alarm på morgnarna nu. Är utvilad och börjar känna igen dendär lustiga rastlösheten, som kommer smygande. Lusten att ta itu med saker, börja göra och planera för höst&vinter. Och till det är morgnar och förmiddagar perfekt. Köksbord, dator och kaffe. Det är min formel för kreativitet.

Annonser

8 reaktioner på ”kalldusch, energi och morgnar.

 1. Åååå nu fick du igång mig på kallsdusch…skulle nog behöva det. Du är så inspirerande. Kramar

 2. Keepar också upp med meditationen men vete tusan om energinnivån har höjts, men jag ser med tillförsikt fram emot när det kommer:-). Kram

  • Tja, jag vet ju ärligt inte om det är tack vare meditationen eller semestern, som det börjar lysa klart grönt på energimätaren – eller en kombo?! Men uppåt har det vänt i alla fall! Keep up yogasyster!
   Kram!

 3. Kalldusch…?? :-o
  Resultatet (värmen/cirkulationen) låter ju bra. Men annars… Brrr…! ;-)

  Kram M

  • Låter hemskt, eller hur?! :P Trodde ju jag också och var verkligen EMOT det när jag först hörde om det. Men när jag väl testade insåg jag härligheten med det hela! Likvärdigt med ett dopp i kall sjö/hav direkt på morgonen!
   Testa! :)
   Kram!

 4. Åh jag har alltid älskat att duscha kallt, det river igång allt och det är skönare än att duscha varmt för mig! Ja jag vet, de flesta tycker ju inte så. Jag kickar också igång min sista semestervecka idag och trots att jag varit lite krasslig några dagar börjar planerna rumla runt i huvudet och så sitter jag där med penna papper och kalender. Och datorn :) Kram!

  • Jag har genom åren ofta avslutat min dusch med en kall (eller åtm. svalare) duschning, det känns uppfräschande och jag upplever att det hjälper huden att behålla fukt?!
   Visst är det härligt när planeringslusten rullar in, vi ska ta tillvara den :)
   Kram och fortsätt krya på dej ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s