entreprenör?

WP_20150730_09_08_34_Pro

Det är mappar, papper och böcker. Överallt. Jag har brett ut mej på golvet, köksbordet och snart är jag rädd att det inte längre går att sitta i soffan. Jag har en tendens att vända upp och ner på yogabokhyllan varje vinter, söka efter kriyor jag vet ska finnas nånstans i någon bok, eller mapp… eller bara på ett löst papper instucket i den, eller den… eller den boken. Jag staplar och balanserar. Tänker att jag ska ordna sen.

Vilket jag aldrig gör.

Förutom nu helt plötsligt.

I en annan del av huset ligger min företagsbokföring. Fast det är en överdrift att kalla det så. Mitt lilla yogaföretag är inte mycket mer komplicerat än plus och minus, men det ska ända stämma och pappren ska ändå helst vara i rätt ordning. Och jag fattar inte varför det bara blir längre och längre startsträcka till att mappa papper och föra in siffror?

Höstens yogaklasser är precis schemalagda. Workshops är under planering. Kalendern ligger uppslagen. Jag fikar med trevliga typer och diskuterar hurudan indisk mat, som ska serveras en söndageftermiddag i september. För en annan yogahappening letas lämplig lokal. Kundaliniyogalärarutbildningen rör på sig och det bestäms hastigt att Maja från Umeå ska komma över till Vasa och hålla en klass i augusti. Information och formulär ska fixas, outas och anmälningar droppar in med en gång.

entrepreneur

Mitt i allt detta roar sig änglarna med att slänga det här kortet på mej. Om och om igen. Det trillar ur kortpacken, det vägrar foga sig till de andra korten, jag drar det stup i kvarten. Ja ja jaaa, jag vet! Jag borde. Jag ville. Innerst inne vet jag att jag skulle fixa att vara min egen. Det skulle vara tufft, men det skulle gå. Ändå fegar jag ur när det drar ihop sig. Det finns något oerhört tacksamt i att få sin lön på kontot varje månad. Trygghet och struktur. Samtidigt som jag längtar efter något mer kreativt och utmanande, något som är mer än workin’ nine to five och förutsägbara arbetsuppgifter.

Omkring allting vilar dessutom en förnöjsamhet. Det är väldigt okej som det är. Jag har verkligen inga aggressioner, som driver mej framåt mot snabba och ogenomtänkta beslut. Lutar mej ganska lojt mot att jag kommer veta när det är dags – om det blir dags. För jag vet väldigt starkt vad jag inte vill och också starkt vad jag vill – och så länge de två motpolerna inte riktigt har ett lagom avstånd mellan sig, så forcerar jag ingenting.

Änglarna får helt enkelt fortsätta kasta kortet efter mej. Tänker att de samtidigt jobbar på en plan och att de via kortet ser till att hålla mej alert. Så jag inte sitter och sover när Den Där Dörren plötsligt öppnas.

Annonser

8 reaktioner på ”entreprenör?

 1. Vilken skön inställning du har till livet och alla dess möjligheter. Jag blir alldeles varm och glad av förhoppning/förtröstan när jag läser ditt inlägg.

 2. Härligt och spännande! Och jag tänker när jag läser att det finns ju fler möjligheter än just de du skrev ner nu, kortet kanske försöker säga något annat… Som du skriver, du vet när det är dags och när det är rätt. Kram!

 3. Känner igen, det blir mycket papper i kundaliniyogan,,, fast jag borde nog ha tagit tag i att planera min yogahöst men det tar emot på något sätt, jag vet när mina vanliga klasser börjar men ville lite mer.. men det är trögt nu..
  Tänker att du kan ha både och, både trygg inkomst, kanske gå ner i tid och resten av tiden låta korten tala.

  • Jag kan aldrig forcera planering, då blir allt bara blääää. Bättre att vänta in inspirationen och lusten, det brukar nog ändå hinnas med det som skall.
   Kram!

 4. Fundera igenom det. Kanske går det att kombinera på något sätt?
  Inte fega ur ”bara” för att du är rädd. Du hade fixat det, det är jag helt övertygad om! :-)
  Kram M

  • Tro mej, det har funderats till förbannelse :)
   Ett par orsaker gör att jag är låst hur jag än vrider och vänder på situationen, MEN den stora skillnaden idag är att jag inte längre är frustrerand och med all makt måste ha förändring NU – jag tar det i den takt det kommer och mår så himla mycket bättre!
   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s