nu är det så.

Nu är det så att imorron tar jag itu med vardagen igen och ävenom det för med sig förlorad fritid, så välkomnar jag struktur. Jag har njutit massor av min långa ledighet. Jag har vilat från mycket av det som annars är min vardag. Jag har tagit många dagar precis som de kommit, men också sett till att uppleva och göra sådant jag annars inte kommer mej för.

Men nu är det på något sätt tillräckligt. Färdigt vilat.

Jag lever inte mitt liv enbart för semestern. Jag försöker och vill leva varje dag, året om. Så ävenom jag var väldigt trött i våras och innan midsommar och verkligen behövde få logga ut, så har jag laddat om nu. Och det kanske allra mest uppenbara – jag har kunnat sätta fingret på var min energi läckt ut. Jag går klokare ut ur bubblan helt enkelt.

Det är lätt att go with the flow när något är roligt. När något lockar fram glädje och tillfredsställelse. Så har det varit (och är) med både löpningen och styrketräningen. Tidigt i våras märkte jag ändå att jag inte fixade att springa så mycket som jag gjorde, jag gick ner i vikt och drogs med stelhet jämt. Tappade i samma veva geisten med styrkelyften – såklart, eftersom kroppen började ta av reserverna. Jag hör till dem som får kämpa litegrann med att hålla kilogram på kroppen. Jo, tacksamt, men ändå inte. Jag jublar när jag känner tyngd i kroppen och det börjar jag uppleva nu igen, efter en vårvinter med alltför lätta (men ändå trötta) steg.

En nyttig påminnelse, men inte på det vad-var-det-jag-sa-sättet, utan det är genom att göra, testa och laborera, som man småningom hittar rätt. Så jag springer mindre nu, men jag upplever mer. Hinner dofta på blommorna, något som jag lite kom av mej med i mängdlöpningen. Jag har styrketränat mindre mängd, nött mindre teknik – istället har jag bara gjort, och det känns mer kravlöst så. Det är roligare så! Och så länge jag inte har någon vikt att tala om på stången och eftersom jag ju inte suktar efter superlyft, finns plötsligt mer utrymme för frihet. Faktiskt.

Så i höst fortsätter jag på den linjen. Mer laidback. Och jag kommer inte gå riktigt sådär all in med styrkelyftklubbens träningar, för hur givande de än var på vårterminen så sög de nästan all träningsmust ur mej. Jag kommer gå när jag vill ha boost och teknikhjälp, men jag sköter min vardagsträning själv. Dit hör upplevelselöpningen också, där det att komma ut och andas i skogen är prio ett.

Annonser

11 reaktioner på ”nu är det så.

 1. Hej, så bra att du har nya krafter och den där lusten att ge sig in i vardagens rätt fantastiska delar, uppskattad när man sett allt på lite avstånd en tid.
  Och din inställning till träningen är tok-klok ;) Kroppen & Du hittar säkert rätt.
  Kan själv känna att jag längtar efter att ha allt rullande igen. Än så länge är det tre veckors sommarlov kvar, jag följer ju sonens liv och tider. Lite mer sol på nästippen skulle inte skada…
  Allt gott & kram till dig!

  • Ja, jag har skämtat lite om att jag haft ett sex månader långt höstlov :P Glad att vi hade Kroatien bokat, så jag fick dendär solen – det var helt tillräckligt och sen har jag kunnat njuta av (o)vädret.
   Tack, igen, för dina härligt långa kommentarer och allt fint du säger! ♥

 2. Ut och andas i skogen, tycker du har bra prioriteringar. Kram!

 3. Så är det ju, man får laborera, testa och ändra tills det funkar som man vill att det ska. Kram och nu är vi igång med vardagen igen!

  • Japp, nu är vi på gång! Helt lätt är det ju inte – gick lättare igår, idag kändes det helt kaotiskt när ”något” började larma och jag sov som bäst ;)
   Kram!

 4. Skogen och luften blir prio här med. På så vis också enklare att vara överens med skiftena av årstid också tycker jag. Genom att vara i dem med k´jämna mellanrum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s