lösryckta tankar från trädgårdsdjungeln.

Hade nästan glömt hur solig solen kan vara. Värmenjutning. Grönska. Ljusterapi. Sitter mitt i min trädgårdsdjungel och har dragit ut både skarvsladd och iPadladdare bara för att jag kan. Två veckor i jobb har bara susat förbi och den vanliga vardagen satt sig där den ska. Det bästa med att jobba är helgerna. Uppskattandet av ledig tid. Ska njuta extra mycket nu, för sen följer väldigt många helger med program. Roligheter javisst och väldigt självförvållat, men vet att jag kommer vara rätt mörbultad, men nöjd när nästa helt lediga helg visar sig i kalendern.

Konstaterade medan jag yogade ute i växthuset imorse, hur viktig denhär sommaren varit för min sadhana. Något i mej hade släntrar iväg och blivit lite väl nonchalant. Ett ego som levt i tron att det går att leva på gamla meriter. Pahh. Skönt att ha kommit ut ur den villfarelsen.

Gläds åt att jag och dottern åker till Stockholm nästa lördag. Jag ska äntligen få yoga för Gurmukh. Äntligen! Klasserna är på söndagkväll och måndagkväll, och vi åker hem först på tisdageftermiddag, så vi har gott om tid att göra Stockholm på ett sätt jag inte tidigare gjort. Bort från värsta myllret, bara lite shopping (ekipering av dotter mest) och sovmorgnar. Vill se mer av det gröna i stan och sätta tid på att uppleva och äta gott. Vet att Gurmukh kommer ta musten ur mej, men också ge galet mycket, så fokus kommer helt klart vara att gå långsamt (kan vara årets största utmaning för min del hittills).

Söndagens klass är fullbokad, men enstaka platser finns till måndagen – kommer du? Även fast du inte är kundaliniyogi så kommer du inneslutas i yogabubblan som aldrig förr. Jag lovar.

I torsdags fick jag äntligen igång den yogiska höstterminen. Känns nytt, känns annorlunda, känns hängivet. Flera nya på introtillfället, kändes gott i hjärtat. Upplyftande energi i klassen efteråt. Tjatigt jag vet – men när det är rätt, så är det lätt.

Så ska vi yoga och äta en söndag i september. Funkar alltid. Tacksam över bekantskapen med Kaj och Babu, som ska kocka indiskt i köket medan vi yogar i salen bredvid. Tänk: doft av Indien, som smyger in i rummet medan vi mediterar. Wahh!

Och sen Nirinjan Kaur i Helsingfors på det. Bliss, input och energi.

Nånstans däremellan fyller jag fyrtio. Wow. Tänk. Att bli trettio var förknippat med ångest, illamående och allmänt kaos. Att byta trean mot en fyra, ja, det känns bara roligt. Spännande. Tänk att fortfarande vara och känna sig såhär ung, samtidigt ha livserfarenhet i bagaget. Det blir liksom bara bättre. Livet är nu.

Nu. Här i solen.

Annonser

10 reaktioner på ”lösryckta tankar från trädgårdsdjungeln.

 1. Så lustigt, skrev precis ett inlägg om solen och vardagen och att jag också jobbat två veckor nu.
  Det ser ut som du har en helt fantastisk höst! Och att fylla 40, det är en fantastisk ålder, allt är möjligt. Ha det så skönt i Stockholm, välkommen till Svärjelandet :) Har ni någon stund över så rekommenderar jag Fotografiska muséet, de brukar ha helt magnifika utställningar, bra restaurang med utsikt över vattnet. Kram kram

  • Har faktiskt tänkt att det kanske blir Fotografiska, så jag hoppade till lite när du nämnde det :)
   Ja, en fantastisk höst blir det!
   Kram!

 2. Ja, värmen kom till slut. Även om jag inte är någon sommar-värme-människa i grund och botten måste jag erkänna att det är liiiite skönt. :-)

  Kul med stockholms-event!
  Kram M

  • Ändå lite annorlunda värme nu, det vänder rätt snabbt mellan juli och augusti. Lite som ”ökentemperaturer” – sviiiinkallt på nätterna och apvarmt på dagarna :)
   Kram!

 3. Här är det också otroligt soligt och fint. Häftigt med Gurmuhk. Jag skulle jättegärna gå men jag ska på yogalärarmöte & festival i Järna nästa helg. Det kommer också att bli påfyllning av yogabliss:-). Vilket härligt koncept med att yoga och äta, hade jag bott i närheten hade jag kommit direkt. Vilken inspiration och eldsjäl du är. Kram

 4. Åh, vad mycket roligt och spännande du har att se fram emot! Hoppas vi får läsa om det här sen. Det känns energiskt och glatt här, och det förstår jag, när allt känns så där rätt och lätt. Och fylla 40, I love it! Bästa åldern hittills!

 5. Åh, vilka härliga tankar och reflektioner du bjuder på. Jag kan riktigt känna energin bubbla ☺

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s