baksmällan.

Nu. Idag. Kom den. Baksmällan. Den andliga varianten. I meditationen imorse började det pirra i det undermedvetna och lättheten gick över i något mer svårhanterligt. Sitta med händerna framför hjärtat och låta bli att känna är i princip störtomöjligt. Svävat runt i diskreta gäspningar sedan vi kom hem från Sthlm på tisdagkväll. Släckt eldar både hemma och på jobb. Varit, levt. Men inte riktigt landat. Inte orkat skriva. Inte velat nånting.

Imorse kom tydligen själen hem. Som ett borttappat bagage efter en långflygning.

Ikväll på mattan framför mina elever i en av de svettigaste klasser någonsin. Lite tung i huvudet och spretiga tankar. Ändå blisset i att göra det jag älskar mest. Vägleda, guida och dela. Öppna dörren till yogan och meditationen.

Den stilla stunden nu efteråt vid köksbordet. Té som svalnat i muggen. Insikten om baksmällan och allt det stora, alla avtryck, som timmarna med Gurmukh satte igång. Aha! Kroppen full av längt till imorronkväll, till ledig helg och minsta möjliga göra. Behovet av tystnad, kontemplation. Fånga in mej själv.

Sen kan jag skriva igen. Och berätta. Det är en hel del.

Annonser

6 reaktioner på ”baksmällan.

  1. Jo då, känner igen… Det skaver lite när ljuset kommer in.. Kram

  2. Vet så klart inte alls om vi känner samma, men jag får orolig kropp både före och efter en resa. Om den så bara är en natt. En gång skrev du till mig att det kan vara själen som ska komma i kapp och det fick mig att förstå! Och acceptera mer.

    • Känner så också! Enligt ayurveda är jag en stark Vata-person och en sådan ska de facto inte resa så mycket, det blir för ”svajigt” då – och det känner jag väldigt starkt ;) Hemma bäst ♥

  3. Det finns en tid för allt. Och att smälta det du varit med om, tar säkert längre tid. Jag kan få insikter flera månader efter en kurs för att allt inte landar direkt. Inbland behöver man ta sin tid i att yoga sig igenom det man gjort. Om du förstår hur jag menar. Skönt med en obokad helg och bara ta det som det kommer. Skön helg på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s