mitt i livet.

image

Jag går omkring och är glad i hjärtat, nöjd. Santosha. Såhär mitt i livet, mitt i levandets mitt. Det finns mycket runtomkring just nu, som får en att stanna upp och inse vad som är viktigt. Det finns också mycket att vara arg, ledsen och uppgiven över. Det är också där, närvarande. Och det är kanske det som gör att livet känns så tryggt just nu. Att jag inte längre springer undan och sopar under mattan, för jag vet att allt har rum. Allt som är, är också livet.

Jag är tacksam. Alltigenom. Jag inser vikten av ödmjukhet. Att inte ta något för givet, men ändå leva så fullt ut det bara går.

Imorgon är det min födelsedag. Den fyrtionde. Fyrtio år! Och jag är bara glad! All ångest, all ilska och allt jobbigt jag genomlevde när jag fyllde trettio är borta. Det är rent! Det är helt. Jag mår bra. Jag trivs oerhört här mitt i livet. Gläds med erfarenheter och alla kringelikrokvägar jag gått. Jag tycker om min kropp, mina livstecken och spår av liv. Det är knappt något jag vill ändra på och det som skaver, det har jag eget ansvar för – jag behöver inte skylla på någon annan. Jag har del i mitt eget liv, jag har tagit tag i det.

Så det är med ett rart, litet bubbel i magen, som jag ser framemot imorgon. Redan har grattisar smygits in i form av orkidé, supergott bröd och en Kefir-baby (hjälp!). Tacktack! Jag har bakat lite smått, men mest förberett för en dag utomhus. Faktiskt. För imorgon har jag bjudit mina närmaste, kära ut i skogen. Till en plats dit jag gärna springer. Vid ett litet träsk där rastplats finns och en massa tystnad. Inget vanligt kaffekalas alltså, utan jag vill ha det som jag trivs bäst – i enkelhet och med himlen som tak.

Annonser

14 reaktioner på ”mitt i livet.

 1. Det där låter helt underbart. Grattis i förskott!

 2. När jag sa åt mina chix att du fyller 40 såg de misstroget på mig och påstod att du typ bara kan vara 30. Om ens det. Att sånt :) Din kefir-baby kan du sila imorgon på moriskviste, då är den säkert leveransklar. Virtuell kram!

  • Säker på att chixen inte borde få tid till ögonkoll?! 😄❤
   Japp, jag ska sila lillfisen imorgon… och be litegrann!
   Tack kära du, än en gång!

 3. Åh 40! Stort och innerligt grattis i förskott! Önskar dig den bästa av dagar i din älskade skog. Varmt grattis yogasyster 💙🙏🏻❤️️

 4. Det låter så härligt hur du känner. Och vilket firande, det låter som något utöver det vanliga. Tänk 40 år, att det skulle vara så här enkelt och trevligt! Stor kram!!

 5. Grattis på födelsedagen!

  Jag känner precis som du. 40 år – det är skönt. Trivs med livet. Och vilket underbart sätt att fira. I skogen. Hade faktiskt liknande tankar men tänkte att alla inte i min närhet uppskattar det… Hm…

  Kram!

  • Tack!
   – och jag får säga g.r.a.t.t.i.s till dej tusen evigheter för sent :)
   Javisst är det skönt, det är så mycket som fallit på plats, samtidigt som man har insett att man lever bara en gång och behöver njuta mer än stressa!
   Vet inte om alla uppskattade eftermiddagen i skogen, men jag är lite… take it or leave it ;) Nämen, det var nog bara glada miner!
   Kram!

 6. Åhh 40 var ett av mina bästa år, en fantastisk ålder. Skönt att kunna känna santosha & ha vett att njuta av det. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s