sju sorters enkelhet.

collage3

Jag fick min dag med gummistövlar, hår som stinker rök och kaffe ur termos! Nöjd och lättad. Det blev som det skulle. Firat i det lilla formatet, mellan regnskurarna och med sju sorters enkelhet. Så var det med den saken, nu fortsätter livet.

Livet just nu ja.

En sadhana, som lever ett eget liv. Det vill säga, jag vet inte vad jag vill och jag har inte snubblat över något som jag exakt vill jobba med eller dras till. Så jag gör det basala, det som jag gjort i flera år redan, och så mediterar jag i absolut stillhet. Jag har nog inte gjort det sedan jag slungades in i Kundaliniyogan, har alltid haft ett syfte eller en specifik meditation, men inte nu alltså. Faktiskt rätt skönt. Känns bra att vänta in både mej själv och vart jag är på väg.

En kalender med mycket yoga på olika sätt. Roligt, men också utmanande. Har valt att satsa lite extra i höst och istället har jag skalat bort annat. Vill ha mycket yoga i mitt liv just nu och vill skapa sammanhang med yogisk anda.

Ett försök med Stronglifts, eftersom jag vill tillbaka till det enkla i träningen. I vintras och speciellt i våras, så blev det så mycket och så varierat, att jag tappade kärnan litegrann. Det är när jag nöter och nöter med skivstång, som jag trivs bäst. Och så lite mjuk terränglöpning på det. Mumma.

En tallrik med ugnsgrönsaker och fetaost. Jag behöver inget annat.

En penna och många papper. Det var ju dendär boken. Fortfarande långt ifrån färdig. Fortfarande lika pockande, provocerande och faktiskt riktigt irriterande mellan varven. Funderar på spökskrivare, som gör resten av jobbet, så kunde jag själv ta semester.

En bil. Vet ni, jag ska bli med ny bil. Kalla det fyrtioårskris, eller bilfeber, men för första gången i mitt liv har jag skakat hand och skrivit under ett köpeavtal för en splitterny bil. Trodde ärligt inte att det skulle hända, eftersom jag är väldigt ointresserad av att sätta pengar på allt vad heter bilar, tandläkare och gardiner. Fast nu behöver jag faktiskt ett nytt fordon och då blev det såhär. Den ska komma lagom till jul. Det blev lång leveranstid då jag liksom inte nöjde med det som fanns i affären. Joråsåatte.

Ungefär så. Det jordiska och det andra i skön balans. Vill jag påstå.

Annonser

13 reaktioner på ”sju sorters enkelhet.

 1. Alltså allt med fetaost är alltid min favorit. Ny bil vad härligt man vill gärna se en bild på den när den kommer…vilken julklapp. Ingen sadhana är en dålig sadhana, och man vet att det alltid dyker upp något att jobba med så småningom.. Kram

 2. En NY bil! Wow. Det har jag aldrig köpt. Ska bli spännande att få se. Älskar också ungsgrönsaker, säger som Ulrika, allt med fetaost är gott. Boken… Ja du, den skriver inte sig själv och mitt bästa råd till dig är att avsätta tid för den i kalendern. Varje vecka. Det kanske du redan gör. Men man kommer till platåer och pauser när man skriver, precis som i yogan, det bästa är om du har någon du kan bolla dina texter med. Jag anlitade en redaktör, jag kan ärligt säga att utan henne hade boken först inte blivit färdigskriven, sedan inte utgiven. Hon puffade, peppade och stöttade. Stronglifts… ja du, jag vet inte ens vad det är! Är det helt enkelt tyngdlyftning eller med någon mer ingrediens? Känner mig urgammal när jag säger det :) Kram på dig!

  • Eller hur! Till och med Pappa Bilmekaniker är förundrad, haha. En vit kundaliniyogabil blir det ;)
   Jo, jag ska absolut fundera på input från något håll vad gäller boken, vet att det skulle styra upp både mej och innehållet. Har bara inte känt att jag varit redo ännu.
   Och stronglifts – det är i princip styrkelyft, man jobbar med bara de basala lyften och i ett system, kort och koncist. Finns massor att läsa och berätta om det, men väljer att vara lat och be den nyfikna googla ;)
   Kram!

 3. Stort grattis igen, Nina! vad blev det för bil? Jag älskar bilar… men just nu har vi noll stycken!

  • Jag är bil- och traktormekanikerns dotter, som växt upp med bilbyten och bilnörderi till lust och leda. När jag själv skaffade bil, så beslöt jag att bilen ska ta mej från A till Ö, allt annat är sekundärt :P Men visst, jag gillar att köra bil och jag har också (ett dammigt, gammalt) lastbilskörkort, så jag kan ratta det mesta. Nu såhär i den mogna medelåldern, HAHA, kom habegäret och lusten att ha en ny, underhållsfri bil (åtm. första åren ;))… en liten, cool Mazda blev det ✌🏼️

   • Jag är tvärtom! Uppvuxen med gamla skruttbilar så nu vill jag att allt ska vara nytt och fräscht! Och gå fort och vara automatväxlad och ha klimatanläggning och bra högtalare… Och kännas lyxigt. Haha. Behövs dock ingen bil i Stockholm så har inga ursäkter.

 4. Köpte faktiskt en ny bil för 5 år sen. Så jag får väl skylla på en 30-årskris då… Haha!
  Nu funderar jag på att ev. privatleasa nästa gång. Vi får se. :-)

  Kram M

 5. Kul att du satsar på ny bil. När man väl bestämt sig för bilköp, då ska det ju också bli som man vill ha det, eller hur? 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s